Πεντανόστιμα λαζάνια με κολοκύθα και γκοργκοντζόλα

Τα σημερινά λαζάνια είναι πιο νόστιμα από όσο φαντάζεστε.

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

Τα λαζάνια είναι ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι. Σήμερα θα φτιάξουμε μια συνταγή που οι περισσότεροι δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Μη διστάσετε να τη δοκιμάσετε. Είναι πολύ εύκολη και νόστιμη. 

Υλικά

300 γραμμάρια λαζάνια

500 γραμμάρια κολοκύθα

200 γραμμάρια τυρί γκοργκοντζόλα

200 γραμμάρια μπέικον

1 κ. σούπας παρμεζάνα

Πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

1 κ. σούπας βούτυρο

Συστατικά για μπεσαμέλ

500 ml γάλα

50 γραμμάρια αλεύρι

Αλάτι

Προετοιμασία

Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Μόλις μαγειρευτεί η κολοκύθα την βγάζουμε από το φούρνο και την πολτοποιούμε. Για να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ παίρνουμε μια μικρή κατσαρόλα και ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι και λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν είναι έτοιμη η μπεσαμέλ τη βγάζουμε από τη φωτιά.

Βουτυρώνουμε ένα  ταψί και βάζουμε μια στρώση λαζάνια, από πάνω απλώνουμε τη μπεσαμέλ, όχι όλη, και στη συνέχεια ρίχνουμε μερικά κομμμάτια κολοκύθας, γκοργκοντζόλας, λίγο μοσχοκάρυδο, παρμεζάνα και μερικά κομμάτια μπέικον. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και στο τέλος καλύπτουμε με μπεσαμέλ και παρμεζάνα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180 ° C . 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΖΥΜΑΡΙΚΑ| ΜΠΕΙΚΟΝ| ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ| ΚΟΛΟΚΥΘΑ




MORE FOR YOU