Η αυθεντική συνταγή για αυγά με πατάτες και μπέικον

Ένα φαγητό για τις ημέρες που θέλετε κάτι νόστιμο αλλά σας πιέζει ο χρόνος.

Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017 Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017

Όταν σας πιέζει ο χρόνος ή έχετε στερέψει από ιδέες, θα πρέπει να φτιάξετε ένα φαγητό που να είναι νόστιμο, γρήγορο και να ικανοποιεί όλη την οικογένεια. Γίνεται; Κι όμως η σημερινή συνταγή έρχεται για να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Τα αυγά με μπέικον και πατάτες θα κατακτήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Υλικά 

8 αυγά

60 γραμμάρια μπέικον σε φέτες

600 γραμμάρια πατάτες

40 γραμμάρια κίτρινο τυρί

1 σκελίδα σκόρδο

1 χούφτα δενδρολίβανο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση 

Κόβουμε το μπέικον σε φέτες και τις αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 με 2 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε για περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τις μαγειρεύουμε για 2 με 3 λεπτά, γυρίζοντας σε κάθε πλευρά. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, πιπέρι, το δενδρολίβανο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά, μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Στο τέλος του μαγειρέματος, αφαιρούμε το σκόρδο.

Εν τω μεταξύ, κόβουμε το τυρί σε μικρές, λεπτές φέτες και το αφήνουμε στην άκρη. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και σπάμε από πάνω ένα ένα τα αυγά, απαλά ώστε να μη διαλυθεί ο κρόκος. Στη συνέχεια μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και προς το τέλος προσθέτουμε το τυρί. Αφήνουμε λίγα λεπτά να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε. 

 

Tags: ΑΥΓΑ| ΤΥΡΙ| ΜΠΕΙΚΟΝ| ΣΚΟΡΔΟ| ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ| ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ




MORE FOR YOU