Ρολό μοσχάρι με σέλινο και δεντρολίβανο έτσι όπως το έφτιαχνε η γιαγιά μας

Η σημερινή συνταγή μας θυμίζει κάτι από τα παιδικά μας χρόνια.

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

Η σημερινή συνταγή μας θυμίζει κάτι από τα παιδικά μας χρόνια. Γιατί αν δεν σας έφτιαχνε η μαμά σας ρολό μοσχάρι στο φούρνο, τότε σίγουρα το έχετε δοκιμάσει από τη γιαγιά σας. Και φυσικά της γιαγιάς ήταν και εξακολουθεί να είναι το καλύτερο, όμως και το σημερινό είναι εξίσου νόστιμο.

Υλικά

1 κιλό ρολό μοσχάρι

6 κουταλιές της σούπας λάδι

50 γραμμάρια βούτυρο

2 ματσάκια σέλινο

1 καρότο

100 ml λευκό κρασί

Μερικά φύλλα δάφνης

1 κλαδάκι του δεντρολίβανο

Αλάτι, πιπέρι

2 λεμόνια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια σοτάρουμε το μοσχάρι και από τις δυο πλευρές, ώστε να τσιγαριστεί ομοιόμορφα εξωτερικά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το σέλινο, το καρότο κομμένο σε κομμάτια, τη δάφνη και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια αλτοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρασί. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, γυρίζοντας το ρολό ανά διαστήματα. Στο τέλος, αφαιρούμε το ρολό από τη φωτιά και αν θέλουμε προσθέτουμε το χυμό από δυο λεμόνια. 

Tags: ΚΡΕΑΣ| ΜΟΣΧΑΡΙ| ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ| ΣΕΛΙΝΟ




MORE FOR YOU