Φτιάχνουμε το δικό μας ψωμί με γλυκάνισο

Δεν είναι δύσκολο, το μόνο που χρειάζεται είναι δυνατά χέρια για το ζύμωμα.

Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017 Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

Σήμερα φτιάχνουμε το δικό μας ψωμί και το απολαμβάνουμε στο μεσημεριανό μας γεύμα.

Υλικά

1 κιλό αλεύρι

1 φακελάκι ξερή μαγιά

Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1κ. σούπας ελαιόλαδο

1κ. γλυκού γλυκάνισο

1φλ. χλιαρό νερό

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το χλιαρό νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Όταν ζυμώσουμε καλά πλάθουμε τις φρατζόλες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 2 ώρες. Όταν οι φρατζόλες φουσκώσουν τις βάζουμε σε ένα ταψί, αφού το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΨΩΜΙ| ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ| ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ




MORE FOR YOU