Ζουμερό κοτόπουλο με πιπεριές και μπέικον

Ό,τι πιο νόστιμο έχετε φάει μέχρι σήμερα.

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

Ελαφρύ πιάτο, με νόστιμη σάλτσα, που απαντάται με διάφορους τρόπους σ’ όλες σχεδόν τις νότιες κουζίνες των χωρών της Μεσογείου.

Υλικά

1 κιλό κοτόπουλο

3 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

100 γραμμάρια  μπέικον

5 κόκκινες πιπεριές

1 κρεμμύδι

3 ντομάτες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρο και όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια. Το σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον και το κρεμμύδι κομμένο σε κομματάκια και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρου και τις κόβουμε σε κομμάτια και τις προσθέτουμε μαζί με τις ντομάτες στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πήξει η σάλτσα.

 

Tags: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ| ΜΠΕΙΚΟΝ| ΠΙΠΕΡΙΕΣ




MORE FOR YOU