Σήμερα φτιάχνουμε λαζάνια με κολοκύθα και μανιτάρια και δεν θέλουμε να τελειώσουν

Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017 Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

Υλικά

250 γραμμάρια λαζάνια

500 γραμμάρια κολοκύθας

500 γραμμάρια μανιταριών

50 γραμμάρια  παρμεζάνα

1κ. σούπας θυμάρι

πιπέρι

1 κ. σούπας ελαιολάδου

Συστατικά για μπεσαμέλ

500 ml γάλα

50 γραμμάρια βούτυρο

50 γραμμάρια αλεύρι

Μοσχοκάρυδου

Αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε τη κολοκύθα και την κόβουμε σε κύβους. Στη συνέχεια τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε τους κύβους κολοκύθας, μαζί με λίγο θυμάρι και ελαιόλαδο. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 ° για περίπου 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και όταν λειώσει εντελώς το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά για να μη σχηματιστούν σβώλοι. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα. Σε αυτό το σημείο παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και το σκεπάζουμε με τα λαζάνια από πάνω ρίχνουμε τη μπεσαμέλ μετά ακόμη μια στρώση λαζάνια, στη συνέχεια ρίχνουμε τους κύβους κολοκύθας και τα μανιτάρια και τελειώνουμε με την μπεσαμέλ την οποία πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 20 λεπτά.




MORE FOR YOU