Ζουμερό κοτόπουλο με κάπαρη και ελιές

Ένα φαγητό για όλη την οικογένεια.

Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017 Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

Εάν θέλετε να φτιάξετε μια σπιτική συνταγή και να γεμίσει το σπίτι όμορφες μυρωδιές, το σημερινό πιάτο αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Υλικά

800 γραμμάρια κοτόπουλο

80 γραμμάρια ελιές μαύρες

60 γραμμάρια κάπαρη

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για 3 με 4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε για περίπου 4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό ώστε να μην κολλήσει. Προς το τέλος προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό.

 

Tags: ΚΡΑΣΙ| ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ| ΕΛΙΕΣ| ΚΡΕΜΜΥΔΙ| ΣΚΟΡΔΟ| ΚΑΠΑΡΗ




MORE FOR YOU