Λαχταριστό ριζότο με σολομό και κρέμα γάλακτος

Σάββατο σήμερα και όλη η οικογένεια μαζεύεται στο τραπέζι για να απολαύσει το φαγητό.

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017

Σήμερα μαγειρεύουμε ένα γευστικό ριζότο με σολομό και απολαμβάνει όλη η οικογένεια. Γιατί τα Σάββατα είναι ευκαιρία να μαζευτούμε όλοι στο τραπέζι μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

320 γραμμάρια ρύζι

1/2 κρεμμύδι

200 γραμμάρια σολομό

1 λεμόνι

100 ml κρέμα γάλακτος

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Μαϊντανός

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Καθαρίζουμε το σολομό από το δέρμα και τα αγκάθια και τον κόβουμε σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το σολομό και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ύστερα προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί, μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Αν χρειαστεί ρίχνουμε και άλλο νερό και ανακατεύουμε περιστασιακά. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε αφού έχουμε γαρνίρει με μαιντανό. 

Tags: ΣΟΛΟΜΟΣ| ΚΡΕΜΜΥΔΙ| ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ| ΡΥΖΙ & ΠΑΤΑΤΕΣ




MORE FOR YOU