Πεντανόστιμη σούπα με ρεβίθια και κριθάρι

Για να μας ζεστάνει τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017 Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Σήμερα φτιάχνουμε μια θρεπτική σούπα για να μας ζεσταίνει τις κρύες μέρες του χειμώνα. Απολαύστε την. 

Υλικά

160 γραμμάρια κριθάρι

250 γραμμάρια ρεβίθια

300 γραμμάρια κολοκύθας

1 κρεμμύδι

Φρέσκα βότανα (δάφνη, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, μαντζουράνα)

1 κομματάκι φρέσκο τζίντζερ

Κουρκούμη σε σκόνη

Ζωμό λαχανικών

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με μισό ποτήρι νερό μαγειρεύουμε το κρεμμύδι με τα βότανα για 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους. Και στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα την κολοκύθα, τα ρεβίθια, το κριθάρι και το ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 30-40 λεπτά. Στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε το τζίντζερ, την κουρκούμη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι,, αλάτι, αφήνουμε μερικά λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο.

Tags: ΒΟΤΑΝΑ| ΚΡΕΜΜΥΔΙ| ΤΖΙΝΤΖΕΡ| ΡΕΒΙΘΙΑ| ΚΡΙΘΑΡΙ| VEGETARIAN & VEGAN| ΣΟΥΠΕΣ




MORE FOR YOU