Πεντανόστιμο ρύζι με μοτσαρέλα στο φούρνο

Σήμερα φτιάχνουμε το ρύζι στο φούρνο και η γεύση του μας μένει αξέχαστη.

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017 Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017

Το ρύζι έχουμε συνηθίσει να το φτιάχνουμε βραστό, όμως λίγες φορές το έχουμε δοκιμάσει στο φούρνο. Εάν φτιάξετε την παρακάτω συνταγή θα σας μείνει αξέχαστη.

Υλικά

170 γραμμάρια ρύζι

60 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

2 πακέτα μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες

3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά. Παίρνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε στη βάση λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά στη συνέχεια βάζουμε το μισό ρύζι, τη μισή παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο ρύζι με την παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

 

 

Tags: ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ| ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ| ΦΡΥΓΑΝΙΑ| ΡΥΖΙ & ΠΑΤΑΤΕΣ




MORE FOR YOU