Ζουμερά χοιρινά φιλετάκια με μέλι, φουντούκια και μπέικον

Το αποτέλεσμα είναι απλά τέλειο...

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017

Όταν το χοιρινό συνδυάζεται με το μέλι και τα φουντούκια το αποτέλεσμα είναι απλά τέλειο. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και θα σας μείνει αξέχαστη.

Υλικά

600 γραμμάρια χοιρινά φιλέτα

80 γραμμάρια μπέικον σε φέτες

10 γραμμάρια ψιλοκομμένα φουντούκια

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

Φρέσκο ​​θυμάρι

Βούτυρο

Ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση 

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με ελαιόλαδο και το θυμάρι και το αφήνουμε για μισή ώρα. Στη συνέχεια τυλίγουμε το κάθε φιλέτο με 2 λωρίδες μπείκον και τα δένουμε με ένα σπάγκο. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ζύμη 1 κουταλιά της σούπας λάδι και 1 κ. σούπας  βουτύρου, το σκόρδο και μετά από λίγα λεπτά προσθέστε τα φιλέτα. Μαγειρεύουμε για δυο λεπτά την κάθε πλευρά. Κλείνουμε με ένα καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 4 λεπτά. Προς το τέλος ρίχνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι σε κάθε φιλέτο. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα φουντούκια αφού τα έχουμε καβουρδίσει.

 

Tags: ΚΡΕΑΣ| ΜΕΛΙ| ΧΟΙΡΙΝΟ| ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ




MORE FOR YOU