Το πιο νόστιμο ριζότο με ούζο και φέτα

Έχει ελληνικά στοιχεία και είναι πεντανόστιμο.

Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε ένα ριζότο με καταγωγή ελληνική; Το αποτέλεσμα είναι νοστιμότατο.

Υλικά

200 γρ. ρύζι

500 ml ζωμός λαχανικών

6 κ. σούπας ελαιόλαδο

3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 κολοκυθάκια, τριμμένα

2 ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 μελιτζάνα, τριμμένη

100 γρ. δυόσμο και άνηθο ψιλοκομμένα

3 κ.σούπας ούζο

100 γρ. φέτα, τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα υπόλοιπα λαχανικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το ούζο. Στο τέλος ρίχνουμε τα μυρωδικά και τα το ζωμό και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, σβήνουμ τη φωτιά, προσθέστε τη φέτα και σερβίρετε αμέσως.



Tags: ΦΕΤΑ| ΟΥΖΟ| ΡΥΖΙ & ΠΑΤΑΤΕΣ




MORE FOR YOU