Φτιάχνουμε τις πιο νόστιμες πατατοκροκέτες

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Φτιάχνουμε τις πιο νόστιμες πατατοκροκέτες

Για το μεσημεριανό Κυριακάτικο τραπέζι φτιάχνουμε τον πιο νόστιμο μεζέ και τον απολαμβάνουμε με ένα ποτήρι κρασί.

Υλικά

1 κιλό πατάτες

Φρυγανιά τριμμένη

2κ. σούπας  βούτυρο

½ φλ. τυρί τριμμένο

3 αυγά

Αλάτι

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες για λίγα λεπτά. Στη συνέχει τις στραγγίζουμε και τις ξαναβράζουμε μαζί με δύο κουταλιές βούτυρο. Όταν εξατμιστούν τα υγρά τις χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνουν πουρέ και όταν κρυώσει προσθέτουμε το τυρί, τους κρόκους των δύο αυγών, αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε το τρίτο αυγό και το αναμιγνύουμε μαζί με την τριμμένη φρυγανιά. Στη συνέχεια πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, τα βουτάμε στο αυγό με τη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε.

More for you

Don't Miss