Φτιάχνουμε μόνοι μας πεντανόστιμο ψωμί με γλυκάνισο

Δεν είναι δύσκολο, το μόνο που χρειάζεται είναι δυνατά χέρια για το ζύμωμα.

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

Αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας ψωμί σας έχουμε την καλύτερη συνταγή. Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε.

Υλικά για 2-3 φρατζόλες

1 κιλό αλεύρι

Ξερή μαγιά για 1 κιλό αλεύρι

¼ κουτ. του γλυκού ζάχαρη

 1 κουτ της σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. του γλυκού γλυκάνισο

 Χλιαρό νερό

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι. Στο μεταξύ σε ένα ποτήρι βάζουμε λίγο χλιαρό νερό και λιώνουμε τη μαγιά. Όταν διαλυθεί την προσθέτουμε στο αλεύρι και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά. Όταν πλέον είναι έτοιμο πλάθουμε τις φρατζόλες και τις βάζουμε σε ένα ταψί, καλύπτουμε με μια πετσέτα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν.

Όταν φουσκώσουν οι φρατζόλες αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι και τς ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα.

Tags: ΨΩΜΙ| ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ




MORE FOR YOU