Λαχταριστό ριζότο με κρέμα κολοκύθας και γκοργκοντζόλα

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Λαχταριστό ριζότο με κρέμα κολοκύθας και γκοργκοντζόλα

Το σημερινό ριζότο είναι ίσως από τα πιο νόστιμα πιάτα που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Βάλτε ένα ποτήρι κρασί και απολαύστε το.

Υλικά

170 γραμμάρια ρύζι

250 γραμμάρια κολοκύθα

1 κρεμμύδι

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

30 ml λευκό κρασί

90 γραμμάρια γκοργκοντζόλα

10 καρύδια

1 φύλλο δάφνης

ζωμό λαχανικών

πιπέρι στη γεύση

γεύση αλατιού

Εκτέλεση 

Πλένουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τη φλούδα και τις ίνες και την κόβουμε σε κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το μισό κρεμμύδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ένα φύλλο δάφνης και μια κουταλιά νερό. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε προσεκτικά. Όταν το κρεμμύδι πάρει χρώμα προσθέτουμε την κολοκύθα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και τη συνέχεια ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας ζωμό. Μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

Όταν είναι έτοιμη η κολοκύθα χτυπάμε το μίγμα με ένα μίξερ μέχρι να αποκτήσουμε μια κρεμώδης σάλτσα. Στη συνέχεια την αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε το ριζότο.  Ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Καθώς ανακατεύουμε ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε μια μεγάλη κουτάλα ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι, για περίπου 12 λεπτά. Εάν είναι απαραίτητο προσθέτουμε κι άλλο ζωμό χωρίς υπερβολή.  Όταν μαγειρεύεται, όταν το ρύζι προσθέτουμε την κρέμα κολοκύθας και στη συνέχεια τη γκοργκοντζόλα κομμένη σε κύβους. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω μερικά καρύδια. 

More for you

Don't Miss