Ζουμερά και πεντανόσιμα λαζάνια με 4 τυριά

Και δεν θα θέλετε να τελειώσουν.

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Αν είστε λάτρεις του τυριού τότε θα αγαπήσετε τη σημερινή συνταγή και με την πρώτη ευκαιρία θα τη φτιάχνετε. 

Υλικά

300 γραμμάρια λαζάνια

1 λίτρο γάλα

150 γραμμάρια παρμεζάνα

150 γραμμάρια γραβιέρα

100 γραμμάρια σκαρμότσα

150 γραμμάρια γκοργκοντζόλα

50 γραμμάρια βούτυρο

50 γραμμάρια αλεύρι

Αλάτι

Μοσχοκάρυδο για γεύση

Εκτέλεση 

Ξεκινάμε με τη μπεσαμέλ, προσθέτουμε σε ένα μια κατσαρόλα  το γάλα, το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά ώστε να μην υπάρχουν σβόλοι. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά τα οποία έχουμε κόψει σε κύβους. Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά προσθέτοντας το αλάτι, πιπέρι και όταν τα τυριά λιώσουν και η μπεσαμέλ είναι παχιά βγάζουμε από τη φωτιά.

Σε αυτό το σημείο βάζουμε μια στρώση από τα λαζάνια σε ένα ταψί και από πάνω ρίχνουμε τη μπεσαμέλ και από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση από τα λαζάνια, συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και στο από πάνω εάν θέλουμε ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.



Tags: ΜΠΕΣΑΜΕΛ| ΤΥΡΙΑ| ΛΑΖΑΝΙΑ| ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ| ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ




MORE FOR YOU