Σήμερα φτιάχνουμε λαχταριστά μύδια με ντομάτα και κρασί

Η πιο νόστιμη συνταγή για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας είναι γεμάτο με θαλασσινά, άρα δεν θα μπορούσε να λείπουν τα μύδια. Η παρακάτω συνταγή είναι πεντανόστιμη.

Υλικά

40 μύδια με το κέλυφος

2κ. σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 κ. γλυκού ξύδι

Λίγο βασιλικό

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μύδια. Σε  μια κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια και το κρασί, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια περίπου για 3 λεπτά. Βγάζουμε τα μύδια από τη κατσαρόλα και πετάμε όσα δεν άνοιξαν. Αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχει βγάζουμε τα μύδια από τα κελυφη, αλλά τα κρατάμε. 

Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε τις ντομάτες, το ξύδι και αλάτι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα μύδια, λίγο βασιλικό και μαγειρεύουμε για ακόμη ένα λεπτό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε κάθε κέλυφος βάζουμε ένα μύδι και σάλτσα ντομάτας  και σερβίρουμε



Tags: ΝΤΟΜΑΤΑ| ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ| ΜΥΔΙΑ| ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ| ΨΑΡΙ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ




MORE FOR YOU