Πεντανόστιμοι γίγαντες με σπανάκι και φέτα

Συνταγή για υγιεινό και παραδοσιακό φαγητό.

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Μπήκε η Σαρακοστή και για όσους νηστεύουν το κρέας η σημερινή συνταγή είναι η ιδανική. 

Υλικά

1 ¼ της κούπας γίγαντες

 2 κομμάτια λευκό ψωμί, κομμένα σε τέταρτα

 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

170 γραμμάρια  φέτα, τριμμένη

 280 γραμμάρια σπανάκι

400 γραμμάρια ντομάτα σε κύβους

6 κ.σ. ελαιόλαδο             

 ¼φλ. άνηθο

 Αλάτι

Μαύρο πιπέρι

1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Πλένουμε και μουλιάζουμε από το βράδυ τους γίγαντες. Την επόμενη μέρα τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε σε μία κατσαρόλα με περίπου 2 λίτρα νερό και λίγο αλάτι. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και τους αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, δηλαδή για περίπου 1 ½ ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Εν τω μεταξύ, τρίβουμε το ψωμί σε ένα μπλέντερ μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αφού οι γίγαντες έχουν μαλακώσει τους βγάζουμε από τη φωτιά και τους στραγγίζουμε.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα  2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και ½ κ.γ. αλάτι και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα, έπειτα προσθέτουμε το μισό από το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σπανάκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλα δύο λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο σπανάκι τους γίγαντες, τα κυβάκια ντομάτας, τον άνηθο και τις άλλες 2 κ. σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και τους βάζουμε σε ένα πυρίμαχος σκεύος. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και με την ψίχα του ψωμιού και μαγειρεύουμε στον φούρνο για 20 λεπτά



Tags: ΦΕΤΑ| ΓΙΓΑΝΤΕΣ| ΟΣΠΡΙΑ| ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ




MORE FOR YOU