Λαχταριστά λαζάνια με καπνιστό σολομό και κολοκυθάκια

Πεντανόστιμη συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

Τα σημερινά λαζάνια είναι τόσο νόστιμα που δεν θα θέλετε να τελειώσουν. Αλλά ακόμα και όταν τελειώσουν θα τα ξαναφτιάξετε. 

Υλικά 

1 πακέτο λαζάνια

2 κολοκυθάκια

300 γραμμάρια καπνιστό σολομό

1 λίτρο μπεσαμέλ

Τριμμένη παρμεζάνα

Μοτσαρέλα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Ελαιόλαδο

1 σκόρδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κομμάτια. Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και μισό ποτήρι νερό. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, προσθέτουμε μοσκοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Ύστερα προσθέτουμε τα κολοκυθάκια στη μπεσαμέλ ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια. Παίρνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε στη βάση το μίμα μπεσαμέλ και κολοκυθάκια. Στη συνέχεια βάζουμε μια στρώση λαζάνια συνεχίζουμε με τα κολοκυθάκια και το μπεσαμέλ, με τη μοτσαρέλα, και τις λωρίδες σολομού. Κάνουμε περίπου 3 στρώματα και στο τελευταίο ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για τουλάχιστον 30 λεπτά.

 

 



Tags: ΖΥΜΑΡΙΚΑ| ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ| ΜΠΕΣΑΜΕΛ| ΛΑΖΑΝΙΑ| ΣΟΛΟΜΟ




MORE FOR YOU