Λαχταριστά αυγά στο φούρνο με ντομάτα και παρμεζάνα

Μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και πεντανότσιμη.

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018 Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Τα αυγά είναι ένα από το αγαπημένα πιάτα όλης της οικογένειας. Γι αυτό και σήμερα θα τα μαγειρέψουμε με έναν διαφορετικό τρόπο και θα γίνουν πεντανόστιμα.

Υλικά

8 φρέσκα αυγά

1 σκελίδα σκόρδο

50 γραμμάρια παρμεζάνα

300 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας

Ένα κλαδάκι δεντρολίβανο

Ένα ματσάκι μαϊντανό

3 ή 4 φύλλα του βασιλικού

Λίγο θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά όλα τα βότανα και τα ψιλοκόβουμε μαζί με το σκόρδο. Αφήνουμε μόνο το δεντρολίβανο. Σε ένα ταψί ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια σπάμε τα αυγά από πάνω προσέχοντας να μη σπάσει ο κρίκος. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με τα βότανα και το σκόρδο. Περιχύνουμε ελαιόλαδο και στο τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα. Μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.



Tags: ΑΥΓΑ| ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ| ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ




MORE FOR YOU