Πεντανόστιμο χταπόδι με μανιτάρια και σάλτσα ντομάτας

Η σημερινή συνταγή εκτός από νόστιμη είναι και χορταστική. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Επειδή έχουμε ήδη μπει στη Σαρακοστή και πολλοί δεν τρώνε κρέας, μαγειρεύουμε το χταπόδι μαζί με μανιτάρια και το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο. 

Υλικά

1 κιλό χταπόδι

150 γρ. κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

3 κ.σούπας πελτέ ντομάτας

150 γρ. μανιτάρια

100 γρ. ελιές μαύρες

100 γρ. ελαιόλαδο

Δεντρολίβανο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι. Στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια και το βράζουμε με λγοο νερό για 2 ώρες μαζί με τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, το σκόρδο που το έχουμε πολτοποιήσει, τον πελτέ ντομάτας, τις ελιές, το λάδι, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα.



Tags: ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ| ΝΤΟΜΑΤΑ| ΧΤΑΠΟΔΙ| ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ| ΨΑΡΙ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ




MORE FOR YOU