Πεντανόστιμο χταπόδι με μανιτάρια και σάλτσα ντομάτας

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Πεντανόστιμο χταπόδι με μανιτάρια και σάλτσα ντομάτας

Επειδή έχουμε ήδη μπει στη Σαρακοστή και πολλοί δεν τρώνε κρέας, μαγειρεύουμε το χταπόδι μαζί με μανιτάρια και το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο. 

Υλικά

1 κιλό χταπόδι

150 γρ. κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

3 κ.σούπας πελτέ ντομάτας

150 γρ. μανιτάρια

100 γρ. ελιές μαύρες

100 γρ. ελαιόλαδο

Δεντρολίβανο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι. Στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια και το βράζουμε με λγοο νερό για 2 ώρες μαζί με τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, το σκόρδο που το έχουμε πολτοποιήσει, τον πελτέ ντομάτας, τις ελιές, το λάδι, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα.

More for you

Don't Miss