Απολαυστική τάρτα παξιμαδιού με αβοκάντο και τόνο

Είναι ελαφριά, νόστιμη και ευπαρουσίαστη

Τζουλιάννα Καρνέζη
ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

Την πρωτοδοκίμασα και είχα ενθουσιαστεί με την ιδέα ότι είναι μια τάρτα με παξιμάδι ενώ είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα ντελικάτη γεύση. Για τη βάση της τάρτας χρησιμοποιήσα Παξαμά Κρίθινο χωρίς πρόσθετο αλάτι από την Κρήτη.Το νέο αυτό παξιμάδι από Καραμαλέγκο αποτελεί εξαιρετική τροφή γιατί εκτός ότι είναι θρεπτική είναι και πεντανόστιμη. Και αυτό φάνηκε γιατί με το που ετοίμασα τη συνταγή ένα απόγευμα, μέχρι το βράδυ δεν είχε μείνει παρά το πιάτο. Οπότε, ναι, προτείνω να την δοκιμάσετε.

Υλικά

1 αβοκάντο τεμαχισμένο

170 γραμμάρια τόνος σε νερό

1 ντομάτα χοντροκομμένη

1/4 κρεμμύδι λεπτοκομμένο

2 κ. σούπας φρέσκο βασιλικό

2 κ. σούπας μαϊντανός

Για τη σάλτσα

2κ. σούπας μαγιονέζα

1κ. γλυκού μουστάρδα

1κ. γλυκού ξύδι βαλσάμικο

Αλάτι, πιπέρι

Για την τάρτα

250 γραμμάρια παξιμάδια ΠΑΞΑΜΑΣ Κρίθινος χωρίς πρόσθετο αλάτι

7 κ. σούπας ελαιόλαδο

 2 κ.σούπας  ξίδι από κρασί

Εκτέλεση

Θρυμματίζω με τα χέρια μου τα παξιμάδια ΠΑΞΑΜΑΣ Κρίθινος, τα βάζω σε ένα μπολ, τα ραντίζω με το ξίδι και με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Αλατίζω και τα αφήνω να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τα ζυμώνω να γίνουν σαν ζύμη.

Σε ένα μπολ βάζω τον τόνο, την ντομάτα, το κρεμμύδι, το αβοκάντο, το βασιλικό και το μαϊντανό και ανακατεύω.

Για τη σάλτσα: Σε ένα μικρό μπολ βάζω το μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το ξύδι και ανακατεύω καλά. Στη συνέχεια προσθέτω τη σάλτσα στο μπολ με το μίγμα τόνου και ανακατεύω καλά.

Σε μια φόρμα τάρτας απλώνω τη ζύμη που έφτιαξα με τα παξιμάδια, την ισιώνω και από πάνω προσθέτω το μίγμα τόνου.

Αυτό ήταν! Εύκολη, γρήγορη και εντυπωσιακή αυτή η τάρτα παξιμαδιού θα σας μείνει αξέχαστη.

Καλή απόλαυση! 

Για περισσότερη νοστιμιά και πληροφορίες μπείτε στη σελίδα στο facebook

 

 



Tags: ΑΒΟΚΑΝΤΟ| ΤΟΝΟΣ| ΤΑΡΤΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΟΥ| ΠΑΞΑΜΑΣ| ΠΑΞΑΜΑΣ ΚΡΙΘΙΝΟΣ




MORE FOR YOU