Λαχταριστή ρυζοσαλάτα με αυγά και φέτα

Σήμερα φτιάχνουμε μια νόστιμη και χορταστική συνταγή και την απολαμβάνουμε όπου και εάν είμαστε.

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Εάν θέλετε να πάρετε το φαγητό στο γραφείο τότε η σημερινή συνταγή αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Αφού είναι χορταστική και δεν χρειάζεται ζέσταμα.

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι ρύζι

2 1/2 φλιτζάνια νερό

2 βρασμένα αυγά

1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

2 μικρά αγγουράκια κομμένα σε κυβάκια

3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη

5 φέτες ζαμπόν

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Xυμό από 1 λεμόνι

Aλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με νερό και το βράζουμε για 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και στη συνέχεια με το καπάκι και την αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα πηρούνι.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά κομμένα στα 4, τη ντομάτα, τα αγγουράκια, τα κρεμμύδια και το ζαμπόν κομμένο σε κύβους. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τη σάλτσα στο ρύζι. Στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα και απολαμβάνουμε.

 



Tags: ΦΕΤΑ| ΖΑΜΠΟΝ| ΝΤΟΜΑΤΑ| ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ| ΡΥΖΙ & ΠΑΤΑΤΕΣ




MORE FOR YOU