Πεντανόστιμη ομελέτα από την Ισπανία

Η κλασσική συνταγή από την Καταλονία.

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Αν θέλετε να ξεφύγετε από τις κλασσικές ομελέτες τότε σας έχουμε μια συνταγή από την Ισπανία που σίγουρα θα κατακτήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Υλικά 

6 αυγά

500 γρ. πατάτες

1 κρεμμύδι

150 γρ. ελαιόλαδο

3 κ.σ.  ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι όπου ρίχνουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια αφού τα έχουμε ψιλοκόψει. Μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλύπτοντας το τηγάνι και ανακατεύοντας περιστασιακά. Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες τις αφήνουμε στην άκρη και κρατάμε το ζουμί από το τηγάνι.

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες με τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο από το ζουμί που έχουμε φυλάξει και τηγανίζουμε την ομελέτα μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

 



Tags: ΑΥΓΑ| ΠΑΤΑΤΑ| ΟΜΕΛΕΤΑ




MORE FOR YOU