Λαχταριστά αυγά με ντομάτα και φέτα

Το αυγό είναι το δώρο της φύσης στη ζωή και αυτή η συνταγή το αποδεικνύει.

Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

Τα αυγά εκτός από το ότι είναι νόστιμα, κάνουν και τη ζωή μας πιο εύκολη αφού μαγειρεύονται γρήγορα χωρίς να απαιτούν κάποια δεξιότητα.  Και το καλύτερο είναι ότι τρώγονται όλες τις ώρες της ημέρας, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Υλικά

2 αυγά

1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

Τυρί φέτα για γαρνίρισμα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 πικάντικη πιπεριά τσίλι

1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Κόλιαντρο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και το πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, και το μαύρο πιπέρι, την ντομάτα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα, περίπου 10 λεπτά. Ύστερα σπάμε απαλά τα αυγά πάνω στη σάλτσα και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 με 3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και τυρί φέτα.



Tags: ΑΥΓΑ| ΦΕΤΑ| ΝΤΟΜΑΤΑ| ΚΡΕΜΜΥΔΙ| ΣΚΟΡΔΟ| ΠΑΠΡΙΚΑ| ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ




MORE FOR YOU