Σήμερα φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα καλαμαράκια με καραμελωμένα κρεμμύδια

Λαχταριστός θαλασσινός μεζές.

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Η σημερινή συνταγή φέρνει όλο το άρωμα και τη γεύση της θάλασσας στο τραπέζι μας. Εξάλλου τα καλαμαράκια είναι το αγαπημένο μας φαγητό.

Υλικά 

800 γραμμάρια καλαμάρια

800 γραμμάρια λευκά κρεμμύδια

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κουταλιές της σούπας

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα καλαμάρια και καθαρίζουμε προσεκτικά το εσωτερικό τους. Στη συνέχεια κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με το βούτυρο για 2 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά. Εάν είναι απαραίτητο προσθέτουμε λίγο νερό.

Βάζουμε τα καλαμάρια σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ προσθέτουμε το λεμόνι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε τα υλικά. Όταν τα καλαμάρια είναι έτοιμα τα σερβίρουμε μαζί με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το μαϊντανό.

 

 



Tags: ΚΡΕΜΜΥΔΙ| ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ| ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ| ΨΑΡΙ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ




MORE FOR YOU