ROAD TRIP

Ένα road trip στη Χαλκιδική, διαφορετικό από τα άλλα


4 Ιουνίου 2018

31421755-759252417612506-4334792113964187648-n.jpg

Ετοιμάζουμε λοιπόν βαλίτσα, διαλέγουμε ρούχα και για τη θάλασσα αλλά και για το βουνό, «φοράμε» την καλή μας διάθεση, μπαίνουμε στο αυτοκίνητο, πηγαίνουμε να φουλάρουμε καύσιμο – τα νέα καύσιμα της BP με τεχνολογία ACTIVE είναι ιδανικά για την εξαιρετική απόδοση του αυτοκινήτου μας συν ότι κερδίζουμε έως και 61 χλμ ανά γέμισμα!

Επί τη ευκαιρία κάνουμε και έναν γρήγορο δωρεάν έλεγχο 12 σημείων για ξεκινήσουμε με ασφάλεια το ταξίδι μας.

Τώρα είμαστε πραγματικά έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Βάζουμε ζώνη, η μουσική να παίζει και… φύγαμε.

Για να γίνει πιο ιδιαίτερο, δε θα το κάνουμε με τον παραδοσιακό τρόπο. Εμείς θα ξεκινήσουμε ανάποδα, από την Ανατολή προς τη Δύση.

Τρίτο πόδι: Άθως

Φεύγοντας από την πρωτεύουσα, τον Πολύγυρο, θα κατευθυνθούμε προς την Ουρανούπολη. H διαδρομή είναι ονειρική – τα πεύκα και η θάλασσα που κυριαρχούν μας ηρεμούν, και όλες οι έγνοιες μας έχουν μείνει πίσω στην Αθήνα. Μπροστά μας θα δούμε να υψώνεται ο Άθως, το βουνό που έχει δώσει το όνομά του στην περιοχή και όταν περάσουμε τα χωριά Ιερισσός και Νέα Ρόδα, θα καταλάβουμε ότι πλησιάζουμε προς το λιμάνι. Από εκεί, καραβάκια κάνουν το γύρο της περιοχής και αποτελούν το μοναδικό τρόπο που θα έχουν οι γυναίκες για να πλησιάσουν στο βουνό, αφού πάνω του βρίσκεται το Άγιο Όρος, τόπος απαγορευμένος για εκείνες.

Σε αυτή τη μαγική βόλτα θα παρατηρήσουμε τα μοναστήρια που είναι χτισμένα στις κορυφές των λόφων, και θα φανταστούμε πώς οι μοναχοί, πίσω από εκείνα τα επιβλητικά τείχη, προσεύχονται και περιμένουν οι ικεσίες τους να φτάσουν στο Θεό.

Δεύτερο πόδι: Σιθωνία

Με τις παραπάνω σκέψεις, θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας χωρίς μουσική στο αυτοκίνητο, απολαμβάνοντας τη φύση. Πράσινα δέντρα στο βουνό από τη μία μεριά, καταγάλανα νερά από την άλλη κι εμείς στη μέση.

Η Βουρβουρού, ένα από τα ομορφότερα θέρετρα σε ολόκληρη τη Χαλκιδική θα μας περιμένει για να κολυμπήσουμε και να χαλαρώσουμε κάτω από τον ήλιο – ίσως αποκοιμηθούμε κοιτάζοντας τον Άθω από μακριά. Η καθαρότητα της θάλασσας και η ομορφιά του τοπίου θα μας βοηθήσουν να εκτιμήσουμε τα μικρά, απλά πράγματα και, αναζωογονημένοι πια, θα συνεχίσουμε τη διαδρομή.

Πρώτο πόδι: Κασσάνδρα

Απαραίτητη στάση είναι η Νικητή, περιοχή φημισμένη για το μέλι και τον ελληνικό καφέ της. Θα θαυμάσουμε μία διώρυγα με πλάτος 1.250 μέτρα, που είναι γνωστή και ως Κανάλι της Ποτίδαιας. Κανείς δεν ξέρει πότε ανοίχτηκε – η ιστορία τη θέλει να δημιουργήθηκε περίπου το 315 π.Χ. από τον απόγονο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κάσσανδρο. Η σύγχρονη μορφή της, όμως, ολοκληρώθηκε το 1930 και η γέφυρα που τη διασχίζει, το 1970.

Η Κασσάνδρα είναι και το πιο τουριστικό κομμάτι ολόκληρης της Χερσονήσου. Οι παραλίες με χρυσή άμμο και τιρκουάζ νερά, αλλά και τα όμορφα μπαρ είναι ιδανικά για βραδινή διασκέδαση. Κι εκείνη, όπως ο Άθως και η Σιθωνία, αποπνέει μία ιδιαίτερη ενέργεια. Αυτό είναι, άλλωστε, που μας τραβάει και πηγαίνουμε ξανά και ξανά. Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουμε... σαν τη Χαλκιδική, δεν έχει!

Trip Info:

Με βάση την Θεσσαλονίκη, κατευθόμαστε στο πόδι που θέλουμε να ξεκινήσουμε με το minimum της απόστασης να είναι περίπου στη 1 ώρα για το πρώτο πόδι. Οι διαδρομές ποικίλουν άρα και οι ώρες και τα χιλιόμετρα που χρειαστεί να διανύσετε. Ιδανικά είναι τώρα το καλοκαίρι να μην ξεκινήσετε την οδική σας περιπέτεια, Παρασκευή απόγευμα, ή Σάββατο πρωί, γιατί υπάρχει περίπτωση να συναντείσετε πολύ μεγάλη κίνηση

- Και επειδή roadtrip χωρίς απόθεμα καυσίμου δεν γίνεται check out, που μπορείτε να "γεμίσετε" και είστε έτοιμοι. Οι δρόμοι σας ανήκουν!

- Επισκεφθείτε την σελίδα της BP στο facebook https://www.facebook.com/BPRetailGreece/

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

TAGS