ΣΤΙΛ

Η Kate Moss γιόρτασε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο με ένα θρυλικό blazer από το παρελθόν


Μάρθα Κουμπάνη

6 Ιουνίου 2022

Η Kate Moss γιόρτασε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο με ένα θρυλικό blazer από το παρελθόν
Η Kate Moss γιόρτασε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο με ένα θρυλικό vintage item

To Σαββατοκύριακο που αφήνουμε πίσω η Βρετανία γιόρτασε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ η οποία συπλήρωσε 70 χρόνια στο θρόνο. Πολλοί ήταν οι διάσημοι Βρετανοί celebrities που το γιόρτασαν σε parties και εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν έξω από το Backinham και ανάμεσα τους και το θρυλικό 90s supermodel Kate Moss.

Jenny.Gr


H Moss πήγε στην εκδήλωση με τη φίλη της Charlotte Tilbury και το καταδιασκέδασε. Το μοντέλο φορούσε ένα μεταξωτό slip φόρεμα σε μαύρο και ένα ζευγάρι κόκκινα τακούνια stilettos με την υπογραφή Vivienne Westwood. Αλλά το πρωταγωνιστικό κομμάτι του look της ήταν ένα Union Jack blazer, ένα σακάκι δηλαδή στα χρωματα της σημαίας της Αγγλίας. Αν το κομμάτι σας φαίνεται οικείο, είναι επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που το φορά η Μoss.

Jenny.Gr

Πράγματι, το σακάκι είναι ένα σπάνιο κομμάτι της ιστορίας της μόδας, που φορέθηκε αρχικά από την ίδια τη Moss στην πασαρέλα για την ανοιξιάτικη συλλογή του John Galliano το 1993 στο Παρίσι. Η συλλογή απέδιδε φόρο τιμής στη βρετανική ιστορία της μόδας μέσα από μπουστάκια, στρατιωτικά σακάκια και τα τολμηρά χτενίσματα. Ο Galliano εκείνη την εποχή ήταν γνωστό ότι δώριζε στα μοντέλα του ρούχα από τις συλλογές του, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει πώς το vintage κομμάτι θησαυρός (ή μια παρόμοια εκδοχή ) έφτασε στα χέρια της Moss.

H Kate δεν θα μπορούσε να έχει επιλέξει καλύτερο look για την περίσταση.