ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο Ντάβιντε Ρένε παίρνει τη θέση του Τζέρεμι Σκοτ και γίνεται ο επόμενος creative director της Moschino


JTeam

16 Οκτωβρίου 2023

Ο Ντάβιντε Ρένε παίρνει τη θέση του Τζέρεμι Σκοτ και γίνεται ο επόμενος creative director της Moschino
Instagram/moschino
Ο οίκος Moschino καλωσορίζει τον Ντάβιντε Ρένε στη θέση του creative director

Ο οίκος μόδας Moschino ανακοίνωσε, πριν λίγες ώρες, την τοποθέτηση του Ντάβιντε Ρένε στη θέση του creative director του οίκου, που είχε «χηρέψει» μετά την αποχώρηση του θρυλικού Τζέρεμι Σκοτ.

Στο νέο του ρόλο, ο Ρένε θα επιβλέπει τη γυναικεία και την ανδρική συλλογή, όπως επίσης και τα αξεσουάρ του Moschino. Επίσημα ξεκινάει την 1η Νοεμβρίου 2023 και η πρώτη του συλλογή θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο του 2024 στο Fashion Week του Μιλάνου. Ο Ντάβιντε πριν πάρει αυτή τη θέση, εργαζόταν επί 20 χρόνια στη Gucci, όπου έγινε και Επικεφαλής της γυναικείας συλλογής.

Ο Μάσσιμο Φερέτι, Executive Chairman της Aeffe SpA αναφέρει «Σήμερα καλωσορίζουμε το Ντάβιντε στην οικογένεια Moschino. Έχουμε ενθουσιαστεί όλοι από το εξαιρετικά σοφιστικέ όραμα του Ντάβιντε ότι η δύναμη της μόδας δημιουργεί έναν ζωντανό διάλογο με τον κόσμο γύρω μας και με την βαθιά κατανόησή του για την κληρονομια και τους κώδικες του οίκου Moschino. Είναι ένας λαμπρός σχεδιαστής και ένας ιδιαίτερο άνθρωπος. Ο Φράνκο συνήθιζε να λέει πως οι κακοί τρόποι είναι η μόνη πραγματική κακή αισθητική και γνωρίζοντας τον Ντάβιντε έμεινα εμβρόντητος όχι μόνο από το εμφανές ταλέντο του, αλλά και από την καλοσύνη του και την ευαισθησία του. Είμαστε σίγουροι πως θα παίξει έναν κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος του Moschino, ενός διεθνούς οίκου με ιταλική καρδιά και ένα πραγματικά μοναδικό DNA στην luxury βιομηχανία».

«Ο Φράνκο Μοσκίνο είχε ένα παρατσούκλι για το σχεδιαστικό του studio: la sala giochi, δηλαδή το δωμάτιο παιχνιδιών. Αυτή η φράση ταιριάζει βαθιά με εμένα: το τι μπορεί η μόδα -και ειδικά η ιταλική μόδα και ο οίκος Moschino πάνω από όλα- να πετύχει με την τεράστια δύναμή της θα έπρεπε να επιτυγχάνεται με μια αίσθηση παιχνιδιού, χαράς. Μια αίσθηση ανακάλυψης και πειραματισμού. Είμαι πολύ ευγνώμων για την τιμή που μου κάνει ο κ. Φερέτι - ένας κύριος που μπορεί να χαρακτηριστεί πατρικός με την ικανότητά του να ακούει και να κάνει διάλογο κατά τις συναντήσεις μας- που με έχρισε διάδοχο ενός οίκου που ιδρύθηκε από ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά της μόδας. Οπότε σας ευχαριστώ κύριε Φερέτι που μου δίνετε τα κλειδιά του δωματίου παιχνιδιών. Ανυπομονώ να ξεκινήσω - θα περάσουμε τέλεια. Μαζί» αναφέρει ο νέος creative director.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.