ΣΤΙΛ FASHION NEWS

H Barbour γιορτάζει 40 χρόνια από τη δημιουργία του εμβληματικού Beaufort jacket


JTeam

1 Νοεμβρίου 2023

H Barbour γιορτάζει 40 χρόνια από τη δημιουργία του εμβληματικού Beaufort jacket
Για τη σεζόν Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2023, το κορυφαίο εμβληματικό lifestyle brand, Barbour γιορτάζει την 40η επέτειο από τη δημιουργία του εμβληματικού Beaufort jacket

Σχεδιάστηκε από την Dame Margaret Barbour και κυκλοφόρησε το 1983, το Beaufort αποτελεί ένα από το πιο φημισμένα στυλ της Barbour και είναι αιώνια συνδεδεμένο με την αγγλική εξοχή. Ο καφέ κοτλέ γιακάς, το μεγάλο διπλό φερμουάρ, οι ζεστές τσέπες στο πάνω και κάτω μέρος αλλά και η μεγάλη τσέπη με το φερμουάρ σε κλασικό κερωμένο βαμβάκι, έκαναν αυτό το μπουφάν να ξεχωρίζει εδώ και σαράντα χρόνια. Κατασκευασμένο στο εργοστάσιο της Barbour στο South Shields της Βορειοανατολικής Αγγλίας, αυτό το πρακτικό, ευέλικτο παγκόσμιο σύμβολο, συνεχίζει να φοριέται από γενιά σε γενιά, από αγρότες μέχρι μουσικούς, σχεδιαστές και μέλη της βασιλικής οικογένειας, τόσο στην πόλη όσο και στην εξοχή.

Για να γιορτάσει αυτό το ορόσημο, η Barbour δημιούργησε μια συλλεκτική εκδοχή του Beaufort, φόρος τιμής στην 40η επέτειό του. Κατασκευασμένο στο South Shields και με όλα τα χαρακτηριστικά του αυθεντικού μπουφάν, η νέα εκδοχή περιλαμβάνει μια ετικέτα που σηματοδοτεί την επέτειο των 40 χρόνων και ένα κουμπί με τη χάραξη ‘’Beaufort 40’’. Διαθέσιμο στα κλασικά χρώματα του γκρι, του μπλε και του λαδί, ενσωματώνει την παράδοση και την κληρονομιά του αυθεντικού Beaufort με μια διακριτική, μοντέρνα πινελιά.

Επιπλέον, για να αναδείξει την ανθεκτικότητα και τη διάρκεια ζωής του, η Barbour μέσω της υπηρεσίας Re-Loved παραλαμβάνει τα μπουφάν τα οποία δε χρησιμοποιούν πλέον οι ιδιοκτήτες τους, τα καθαρίζει, τα επιδιορθώνει και τα κερώνει εκ νέου, καθιστώντας τα έτοιμα να προστεθούν σε μια άλλη γκαρνταρόμπα, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια των μπουφάν. Κάθε ένα είναι μοναδικό και τόσο επιθυμητό. Η παράταση της διάρκειας ζωής ενός μπουφάν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ελαχιστοποίησης των επιπτώσεών του στο περιβάλλον.

Jenny.Gr

Η καμπάνια για την επέτειο 40 χρόνων του Beaufort αποτελεί μέρος της γενικότερης καμπάνιας Evergreen Icons, που γιορτάζει το διαρκές και διαχρονικό στυλ των κλασικών κερωμένων μπουφάν της Barbour. Τα μπουφάν Beaufort, Bedale, Border, Ashby και Beadnell είναι ευέλικτα, πρακτικά και διαχρονικά. Μέσω της πρωτοβουλίας Wax for Life της Barbour, η διάρκεια ζωής τους μπορεί να παραταθεί, με εκ νέου κέρωμα και επισκευή, στο εργοστάσιο της Barbour στο South Shields, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν εκ νέου, υποστηρίζοντας τη συνεχή δέσμευση της Barbour για κυκλική ανακύκλωση και βιωσιμότητα.

O Paul Wilkinson, Group Marketing Director & Marketing Director της Barbour Αμερικής δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε την 40η επέτειο του Beaufort. Το όραμα της Dame Margaret το 1983 για ένα πρακτικό, πολύ-χρηστικό, κερωμένο μπουφάν πραγματοποιήθηκε με το Beaufort, ένα jacket με μεγάλη ανθεκτικότητα και διάρκεια στο χρόνο. Μαζί με τα άλλα παραδοσιακά κερωμένα μπουφάν μας, το Beaufort συνεχίζει να παραμένει δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα μπουφάν γίνονται μέρος της ζωής και των εμπειριών μας και οι πελάτες μας μοιράζονται συχνά τις ιστορίες και τις αναμνήσεις που τους ξυπνούν τα μπουφάν τους μαζί μας. Μέσω της υπηρεσίας Wax for Life, τα εμβληματικά μπουφάν της Barbour, εφόσον κερώνονται τακτικά, θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα περάσουν στις επόμενες γενιές για πολλά χρόνια ακόμα, καθιστώντας τα μια απόλυτα βιώσιμη επιλογή».

Η ιστορία του Barbour Beaufort Jacket

Σχεδιασμένο αρχικά ως μπουφάν για κυνήγι, το Beaufort κατασκευάστηκε το 1982 και πουλήθηκε για πρώτη φορά ως κομμάτι της συλλογής του 1983. Το στυλ και το σχέδιό του εμπνεύστηκε από τις επισκέψεις της Dame Margaret Barbour στη Γαλλία, όπου τα κυνηγετικά μπουφάν έτειναν να έχουν περισσότερο στυλ και λεπτομέρειες από ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα πιο δημοφιλή μπουφάν για κυνήγι της εποχής ήταν πιο κοντά και στη Γαλλία έπρεπε να έχει την πίσω τσέπη πλήρους πλάτους (που στα γαλλικά ονομάζεται "carnier"). Το όνομα ‘’Beaufort’’ επιλέχθηκε για να τονίσει τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα του σχεδίου. Σήμερα, το Beaufort είναι ένα ευέλικτο, πρακτικό μπουφάν που αποτελεί βασικό κομμάτι κάθε γκαρνταρόμπας, καθώς μπορεί να φορεθεί σε οποιαδήποτε περίσταση: από τη βόλτα με το σκύλο μέχρι πηγαίνοντας τα παιδιά στο σχολείο ή σε ένα μουσικό φεστιβάλ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS