ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η Gucci συνεργάστηκε με την Barbour σε μια βιώσιμη capsule συλλογή


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

29 Νοεμβρίου 2023

Η Gucci συνεργάστηκε με την Barbour σε μια βιώσιμη capsule συλλογή
GUCCI & BARBOUR
Το νέο project της Gucci και της Barbour χρησιμοποιεί παλιά υφάσματα για να κατασκευάσει νέα ρούχα

Η Barbour, μετά την εξαιρετική συνεργασία της με την Ganni, αποφάσισε να «παίξει» τώρα με την Gucci πάνω σε μια συλλογή για την βιωσιμότητα και τα όμορφα prints. Τα δύο brands εργάστηκαν μαζί στο τελευταίο Gucci Continuum Collection, ένα πρόγραμμα στο οποίο ο ιταλικός οίκος διαθέτει παλιό του στοκ σε ύφασμα σε άλλα brands, για one-off συνεργασίες.

Η συλλογή διαθέτει 8 jackets, 3 γιλέκα και ένα bucket hat, όλα κατασκευασμένα με στοκ υφάσματα της Gucci, συν το κόκκινο βελούδο από την πιο διάσημη συλλογή του Tom Ford. Η Barbour με αγάπη τα επανέφερε στην πρότερη κατάστασή τους και δημιούργησε με αυτά εντελώς νέα κομμάτια.

Παρά τις δυσκολίες, το project ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς οι κληρονομιές δύο brands μπορούν να τιμώνται εξίσου, καθώς δουλεύουν προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Gucci Continuum σε αυτό το project, επιτείνοντας τη ζωή των ενδυμάτων μας και βρίσκοντας νέες χρήσεις για τα υφάσματα, ώστε συλλογικά να μειώσουμε το αποτύπωμά μας στο περιβάλλον» είπε ο Πολ Γουίλκινσον, ο group commercial director της Barbour.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS