ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η συλλογή της Zeus+Δione ss 2024 αντλεί έμπνευση από την τεχνοτροπία των θρυλικών κεραμικών ICARO-ΙΚΑΡΟΣ της Ρόδου


JTeam

18 Απριλίου 2024

Η συλλογή της Zeus+Δione ss 2024 αντλεί έμπνευση από την τεχνοτροπία των θρυλικών κεραμικών ICARO-ΙΚΑΡΟΣ της Ρόδου
Στο δημιουργικό σύμπαν του Marios Schwab, η συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 της Zeus+Δione αντλεί έμπνευση από την τεχνοτροπία των θρυλικών κεραμικών ICARO-ΙΚΑΡΟΣ της Ρόδου, με τα καλλιτεχνικά αντικείμενα από πηλό, πιστά αντίγραφα των παραδοσιακών κεραμικών Ιζνίκ, από την ομώνυμη πόλη της Μικράς Ασίας

Η συλλογή είναι χωρισμένη σε δύο θεματικές, όπου η πρώτη διαπραγματεύεται την ιστορική συνάντηση του μοντερνισμού με την παράδοση, ενώ η δεύτερη την εξέλιξη των εμβληματικών σχεδίων του επετειακού catwalk show.

H πρώτη θεματική της συλλογής αποκαλύπτει το συναρπαστικό αισθητικό περιβάλλον της Industria Ceramiche Artistiche Rodio Orientali (I.C.A.R.O.) αναπαραγάγοντας τα εμβληματικά "Natura" μοτίβα μέσα από ένα νέο πρίσμα. Τουλίπες, υάκινθοι, τριαντάφυλλα και γαρύφαλλα αποτυπώνονται πάνω σε υφάσματα, με τα ζωηρά χρώματα του χαλκού, του κεραμιδί, του μεσογειακού μπλε, του τυρκουάζ και του πράσινου να κυριαρχούν. Το εμβληματικό σπαθωτό μετάξι, έχει υφανθεί στις ίδιες αποχρώσεις, αλλά και στον κλασικό συνδυασμό μαύρου και λευκού. Η ποικιλία των υφών αναδεικνύεται τόσο μεσω της χρήσης φυσικών υλικών όπως το λινό και το βαμβακερό voile, όσο και με την ενσωμάτωση μεταλλικού χάλκινου μικροπλισέ, εύπλαστου jersey, και διχτυών ψαρέματος σε συνδυασμό με ημιδιάφανο γαλλικό chiffon. Τα περίτεχνα κεντήματα με γαρύφαλλα από τον Άρη Τζονευράκη, που κοσμούν το μπούστο, επιβεβαιώνουν την αφοσίωση του brand στη χειροτεχνία.

Jenny.Gr
Γιώργος Καπλανίδης

Η δεύτερη θεματική αποτελεί την εξέλιξη επιλεγμένων σχεδίων που πρωτοεμφανίστηκαν στο επετειακό catwalk των 10 χρόνων της Zeus+Δione. Καμπυλωτές χαλαρές γραμμές και ασύμμετρα τελειώματα κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ενώ φορέματα με κεντήματα μετατρέπονται σε καφτάνια. Η χρωματική παλέτα υιοθετεί πιο απαλές αποχρώσεις, όπως το τυρκουάζ, το ιβουάρ, το λιλά και το μωβ, ενώ το κλασικό ασπρόμαυρο pinstripe μοτίβο παρουσιάζεται σε μια πιο καλοκαιρινή ιβουάρ εκδοχή. Το φυσικό λινό υφαίνεται με διακριτικές μεταλλιζέ λιλά λάμψεις που εμφανίζονται μόνο όταν πέφτει η αχτίδα του φωτός πάνω τους, ενώ το σπαθωτό μετάξι, το πλισέ κρεπ, το καραβόπανο και το λευκό μικροπλισέ συμπληρώνουν την ποικιλία των υφασμάτων. Τη συλλογή ολοκληρώνει μια σειρά μαγιό με έντονη colour-blocking διάθεση και τα μεταλλικά κοσμήματα του Minas Jewelry που αγκαλιάζουν το σώμα, φέρνοντας στο νου τα βαρίδια ψαρέματος, προσδίδοντας μια ανεξίτηλη γοητεία θαλασσινής αύρας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.