Διαδηλώτρια διέκοψε το show της Mary Katrantzou στο LFW

Μία ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων κατάφερε να ανέβει στη πασαρέλα

Αφροδίτη Σακκά
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚΑ Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
www.visualhellas.gr

Η παρουσία της PETA και των διαδηλωτών κατά της γούνας των ζώων είναι αναμενόμενη στις Εβδομάδες Μόδας του κόσμου, αλλά όχι μέσα στο κτίριο όπου γίνεται το fashion show. Ωστόσο, στο show της Mary Katrantzou στο London Fashion Week, μία διαδηλώτρια δεν μπήκε απλά μέσα στο κτίριο, αλλά διέκοψε την πασαρέλα. Παρακάτω, το video από το συμβάν, που τράβηξε η serior fashion market editor, Diana Tsui.

 

Σύμφωνα με την Independent, η διαδηλώτρια είναι μέλος της SURGE ενός Βρετανικού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού για τα δικαιώματα των ζώων- και όσο βρισκόταν πάνω στην πασαρέλα φώναζε στο κοινό "Ντροπή σας!", κουνώντας το κινητό της. Όπως φαίνεται στο video, η ακτιβίστρια απομακρύνθηκε αμέσως από την πασαρέλα όσο τα μοντέλα συνέχισαν να περπατούν στο show το οποίο, σημειωτέον, δεν περιλάμβανε αληθινή γούνα ζώων, όπως αναφέρει και η επίσημη δήλωση που έκανε αργότερα η ομάδα της Mary Katrantzou.

Το γεγονός ήταν ακόμα ένα κομμάτι των διαδηλώσεων για τα δικαιώματα των ζώων, που έλαβαν χώρα και έξω από το show του οίκου Burberry το Σάββατο. Συγχρόνως, οι ακτιβιστές της PETA εθεάθησαν να διαδηλώνουν την προηγούμενη εβδομάδα απευθυνόμενοι στο ίδιο κοινό, με το μήνυμα "φορέστε το δικό σας δέρμα" ζωγραφισμένο στο γυμνό τους κορμί, με σκοπό να ενθαρρύνουν τους παρευρισκόμενους στο Fashion Week να υποστηρίξουν τα δικαιώματα των ζώων και να υιοθετήσουν μία vegan γκαρνταρόμπα.

Τo London Fashion Week δέχεται τέτοιου είδους επιθετικές διαδηλώσεις όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, παρ' ότι το 90% των σχεδιαστών που παρουσιάζουν τις συλλογές τους έχουν επιβεβαιώσει στο Βρετανικό Fashion Council πως δεν θα χρησιμοποιούν αληθινή γούνα ζώων. Φυσικά, οι περισσότεροι συμφωνούμε πως η αληθινή γούνα θα πρέπει να απομακρυνθεί τελείως από τις πασαρέλες και ενώ υπάρχουν αρκετά μέτρα που πρέπει να παρθούν για την επίτευξη αυτού, η βιομηχανία της μόδας έχει κάνει αρκετά μεγάλα βήματα τα τελευταία χρόνια έτσι ώστε η μοναδική γούνα που θα χρησιμοποιείται στις collections να είναι ψεύτικη.

Εταιρείες όπως Yoox, Net-a-Porter και Selfridges έχουν σταματήσει εντελώς να πουλούν αληθινή γούνα, αλλά και μεγάλοι οίκοι όπως Michael Kors, Gucci, Tom Ford και Giorgio Armani χρησιμοποιούν μόνο ψεύτικη.

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

 

 

 Tags: MARY KATRANTZOU| LFW| LONDON FASHION WEEK 2018
MORE FOR YOU