ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Hautes Grecians: Πώς γεννιέται το concept μιας συλλογής μόδας;


MMEINTANI

19 Μαΐου 2018

mg-0358.jpg

Προσωπικά έχω και έναν λόγο να ανυπομονώ λίγο περισσότερο, μιας και αυτές τις μέρες ζω από κοντά την προετοιμασία μιας ιδιαίτερης συλλογής, της κολεξιόν που ετοιμάζει η Βασιλική Γραμμένου!

Hautes Grecians: Το νέο ταλέντο στο Fashion Design λέγεται Βασιλική Γραμμένου

Παρακολουθώντας από κοντά τα στάδια που χρειάζονται για να βγει μία συλλογή από την έμπνευση στην πασαρέλα και στη συνέχεια στην παραγωγή και τα καταστήματα, εννοείται πως θέλω να μαθαίνω όσα περισσότερα μπορώ, από το ποιες είναι οι απαραίτητες διαδικασίες μέχρι το πώς καταλήγει στο concept που θα ακολουθήσει, για το οποίο και της ζήτησα να μου μιλήσει αναλυτικά.

«Το concept της συλλογής γεννήθηκε πολύ γρήγορα. Mέσα από τη δική μου φιλοσοφία και τη δική αισθητική ουσιαστικά ντύνω τη γυναίκα που κλείνει τα 30 της και το γιορτάζει! Τη γυναίκα που παλεύει μέσα της με την παιδικότητα και την ενηλικίωση, με τα όνειρα που δεν πραγματοποίησε τη δεκαετία από τα 20 μέχρι τα 30 και τα όνειρα που θέλει να πραγματοποιήσει από τα 30 έως τα 40».

«Η συγκεκριμένη περίοδος από τα 30 έως τα 40 είναι άλλωστε η πιο δημιουργική για μία γυναίκα, μιας και ξεκινάει να κερδίζει τα δικά της χρήματα, γίνεται πιο ανεξάρτητη, μένει μόνη της, κάνει τα ταξίδια που δεν πρόλαβε να κάνει από τα 20 έως τα 30, ενδεχόμένως να δημιουργήσει και οικογένεια μέσα σε αυτή τη δεκαετία».

«Οι λέξεις-κλειδιά γυρω από τις οποίες περιστρέφεται η συλλογή είναι: memories, desires, dreams, childhood... Για αυτόν το λόγο χρησιμοποίησα και συγκεκριμένα χρώματα, τα οποία είναι λίγο πιο ονειρικά, πιο παιδικά, συνδυάζονται όμως με φόρμες που είναι λίγο πιο girly και παιχνιδιάρικες. Σαν συλλογή δεν θα έλεγα ότι έχει ένα shape μόνο, έχω επιλέξει να παίξει με διαφορετικές φόρμες για να δείξω πόσα διαφορετικά πράγματα μπορούμε να κάνουμε».

«Μία λεπτομέρεια που θα υπάρχει στην κολεξιόν είναι τα desire ribbons, αυτές οι υφασμάτινες κορδέλλες που φοράμε ως βραχιολάκια μέχρι να κοπούν, όταν έχει πλέον εκπληρωθεί η επιθυμία μας. Θεωρώ πως δένουν ιδανικά με όλο το concept, αφού ενέχουν το στοιχείο της επιθυμίας, του ονείρου, των απωθημένων, αυτών που έχουμε κάνει και αυτών που θέλουμε να κάνουμε, γι' αυτό και θα αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι του styling επάνω στο catwalk».

Οι λαμπεροί καλεσμένοι θα απολαύσουν στις 26 Σεπτεμβρίου τη βραδιά και τη συλλογή της Βασιλικής Γραμμένου, παρέα με την σαμπάνια που έχει συνδέσει την επιτυχία και τη λάμψη με το όνομά της. Με μία φιάλη Moët να ανοίγει κάθε δευτερόλεπτο κάπου στον κόσμο, η παρουσία της Moët & Chandon μας υπενθύμισε ότι κάθε στιγμή είναι μια εμπειρία – και κάθε εμπειρία είναι μια ευκαιρία να ζήσουμε ένα #moetmoment.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.