ΣΤΙΛ RUNWAYS

ΣΟΜΦ: H 'Beach Goth' συλλογή για το Καλοκαίρι του 2016


23 Οκτωβρίου 2015

PAN_047611.jpg

Η Μαριαφλώρα Lehec, η σχεδιάστρια πίσω από το brand ΣΟΜΦ, μένει πιστή στα έντονα prints που χαρακτηρίζουν τις δημιουργίες της, και ανεβάζει το πήχη στη συλλογή της 'Beach Goth' για τη σεζόν ss'16.

-Πώς θα χαρακτήριζες τη νέα σου συλλογή και τι πιστεύεις ότι τη κάνει να ξεχωρίζει;

Η καλοκαιρινή συλλογή 2016 των ΣΟΜΦ λέγεται ‘Beach Goth’ και αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι τα έντονα prints και οι laser cut οδηγοί, σήμα κατατεθέν του brand.

PAN_04761

-Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης για τις δημιουργίες σου και τι σε εμπνέει γενικά στη δουλειά σου;

Στη νέα συλλογή που αποτελείται από digital prints, laser cut και κάποιους νέους lace up οδηγούς, που αποκαλύπτουν τον καλοκαιρινό αισθησιασμό, εμπνεύστηκα τόσο από τα μουσικά φεστιβάλ της Καλιφόρνιας (ΒeachGoth), όσο και από το δικό μας Plissken Festival, καθώς και από την αισθητική του surf rock των Beach Boys. H μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης όμως ήταν και παραμένει το ελληνικό τοπίο των Κυκλάδων.

SOMF_CATALOGUE_01

-Ποια είναι η άποψη σου για την ελληνική μόδα και πώς βλέπεις τους νέους Έλληνες σχεδιαστές;

Η ελληνική μόδα είναι σπουδαία και οι σχεδιαστές που την απαρτίζουν δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους σχεδιαστές του εξωτερικού. Το μόνο που μας λείπει στην Ελλάδα είναι μια αξιοπρεπής κλωστοϋφαντουργία, καλή ραφή αλλά και ένα κοινό που προτιμάει το Ελληνικό προϊόν από τα ρούχα μαζικής κατανάλωσης των μεγάλων ξένων εταιριών.

-Ποιος είναι ο τύπος γυναίκας που έχεις στο μυαλό σου όταν ετοιμάζεις μια συλλογή; 

Οι #somfettes είναι μια ομάδα γυναικών που φορούν ΣΟΜΦ με πάθος, είναι ανεξάρτητες και εκφράζονται μέσω τους ντυσίματος τους.

-Σχεδιάζεις πράγματα που θα ήθελες να φοράς εσύ η ίδια;

Πάντα σχεδιάζω πράγματα που θα ήθελα να φορώ εγώ και οι φίλες μου. Λάτρευα τα ρούχα από μικρή και στην πραγματικότητα ασχολήθηκα με την μόδα κατά ένα τρόπο από ανάγκη να μάθω να ράβω τα ρούχα μου, όπως έκανε η γιαγιά μου και η μητέρα μου πριν από εμένα.

SOMF_CATALOGUE_02

-Πώς είναι η διαδικασία για τη δημιουργία μιας συλλογής;

Ξεκινώ συνήθως από ένα ταξίδι ή μουσική για έμπνευση. Στην περίπτωση των ΣΟΜΦ, όλα τα prints είναι σχεδιασμένα από έμενα, περνάω  αρκετό χρόνο ζωγραφίζοντας κυματάκια π.χ. στο μπλοκάκι μου και μετά αποτυπώνω τα σχέδια μου σε ύφασμα. Ράβουμε όλα τα δείγματα στο ατελιέ μου στην Αθήνα και έτσι έχω άμεση επαφή με το τελικό αποτέλεσμα. Μετά συνήθως έρχεται η Μπιάνκα (φίλη μου και συνεργάτης) από το στούντιο και τα κοιτάμε μαζί. Της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και έχουμε πολύ κοινή αισθητική, με αποτέλεσμα η γνώμη της να είναι πολύτιμη.

Το fashion show των ΣΟΜΦ θα παρουσιαστεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στην 18th Atens Xclusive.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.