ΣΤΙΛ RUNWAYS

#MFW Fall '16: Τα «παραμύθια» των D&G και το power dressing του Οίκου Marni


29 Φεβρουαρίου 2016

Λίγο πριν δώσει τη σκυτάλη στο Παρίσι, το Μιλάνο μας επιφυλλάσσει κάθε μέρα κι από μία έκπληξη. Έτσι μόνο μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη συγκεκριμένη συλλογή των Dolce & Gabbana, η οποία μας γύρισε πίσω στην παιδική μας ηλικία, αλλά και την collection του Οίκου Marni που παρουσίασε τον stylish δυναμισμό της σύγχρονης γυναίκας.

Dolce & Gabbana: Συνώνυμο της κομψότητας και της Ιταλικής φινέτσας, ο συγκεκριμένος οίκος παρέμεινε πιστός στις απόλυτα θηλυκές γραμμές αλλά και στην τάση του να δημιουργεί ρούχα – έργα τέχνης. Το φθινόπωρο του 2016 προβλέπεται... παραμυθένιο για τους Domenico Dolce & Stefano Gabbana, αφού οι αναφορές τους στον κόσμο της Disney ήταν ό,τι πιο μαγευτικό έχουμε δει στα catwalks ως τώρα. Φορέματα σε όλα τα μήκη διακοσμημένα με μοτίβα από γνώριμες φιγούρες παραμυθιών, όπως οι τρεις fairy godmothers της Ωραίας Κοιμωμένης ή τα ποντικάκια της Σταχτοπούτας, τσάντες σε σχήμα άμαξας ή βιβλίων αλλά και floral dresses με patterns από τουλίπες και τριαντάφυλλα μας θύμισαν γιατί λατρεύουμε το συγκεκριμένο δίδυμο. Τέλος, τα άκρως εντυπωσιακά φορέματα από ροζ και ασημί παγιέτες που θαυμάσαμε στα 76 μοντέλα στο φινάλε της επίδειξης, έκαναν το συγκεκριμένο show δικαιωματικά το πιο μαγευτικό της MFW, θυμίζοντάς μας πως οι πριγκίπισες ζουν ανάμεσά μας.

Marni: Power dressing με δόσεις ρομαντισμού; Κι όμως γίνεται. Παίζοντας με τις αναλογίες, τις γραμμές και τα κοψίματα, ο Οίκος Marni πήρε το «παντελόνι του αναβάτη» και το ανέδειξε σε haute couture item, χτίζοντας γύρω του μια πολύχρωμη και ενδιαφέρουσα συλλογή. Με χρώματα όπως το military πράσινο και το έντονο κίτρινο, ασύμμετρες κάπες και φορέματα αλλά και πολλά glamorous διακοσμητικά όπως παγιέτες και κρύσταλλα, η συγκεκριμένη collection κάνει τη διαφορά χωρίς να «φωνάζει», επαναπροσδιορίζοντας τη δυναμική γυναίκα του σήμερα. Εκείνη που μπορεί να συνδυάσει αθλητικά sweaters με πέρλες στο λαιμό, κάνοντάς τα να φαίνονται κάτι νορμάλ και ταιριαστό.

[gallery-569652]  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.