ΣΤΙΛ RUNWAYS

To Balenciaga «Mud» ήταν ένα show βουτηγμένο στη λάσπη και τη δυστοπία


Μάρθα Κουμπάνη

3 Οκτωβρίου 2022

To Balenciaga «Mud» ήταν ένα show βουτηγμένο στη λάσπη και τη δυστοπία
Το runway ήταν σκοτεινό και το όλο concept ήταν αφιερωμένο στον ατομικισμό

Οι θεατές στο show Balenciaga χρειάστηκαν λίγα δευτερόλεπτα για να αναγνωρίσουν το μοντέλο που άνοιξε την επίδειξη. Το runway ήταν ήδη αρκετά σκοτεινό και βουτηγμένο στη λάσπη. Ο Kanye West περπάτησε στην πασαρέλα στο Parc des Expositions, σε μια συλλογή αφιερωμένη στον ατομικισμό φορώντας ένα μαύρο σύνολο που παρέμπεμπε σε αστυνομικό ασφαλείας.

Με το καπέλο χαμηλωμένο και την κουκούλα ψηλά, ο αινιγματικός ράπερ περπάτησε με αυτοπεποίθηση σε ένα runway που ήταν σκοτεινό και εντελώς καλυμμένο από λάσπη.

Η ίδια η πρόσκληση στο show ήταν επίσης αινιγματική. Οι καλεσμένοι έλαβαν ένα δερμάτινο πορτοφόλι που άνηκε σε μια τυχαία γυναίκα, την Natalia Antunes, και είχε μέσα χρήματα, ταυτότητα, πιστωτικές κάρτες και αποδείξεις από ένα vegan σούπερ μάρκετ!

«Αποφάσισα να μην εξηγώ πλέον τις συλλογές μου και να εκφράζω λεκτικά τα σχέδιά μου, αλλά να εκφράσω μια κατάσταση του μυαλού μου», έγραψε. «Μισώ τα κουτιά και μισώ τις ταμπέλες. Ο ατομικισμός στη μόδα υποβαθμίζεται σε ψευδοτάσεις που υπαγορεύονται από μια ανάρτηση σε ιστορίες ορισμένων διασημοτήτων της στιγμής», είπε ο creative director του οίκου Demna Gvasalia.

Jenny.Gr
Getty/Ideal Image

Η συλλογή χαρακτηρίστηκε από πολύ μαύρο και emo αναφορές, ενώ τη δυστοπική ατμόσφαιρα έσπαγαν πινελιές ροζ, κόκκινο και neon green. Είδαμε τη Bella Hadid με hoodie dress, ενώ ένα μοντέλο φορούσε ένα δερμάτινο maxi bag dress που ξεχώρισε.

Tα μοντέλα είχαν μακιγιάζ που παρέπεμπε σε μώλωπες και εκδορές στα πρόσωπα τους, σαν να είχαν προηγουμένως παλέψει.

Ο Kanye ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς, ενώ στη συνέχεια, παρεβρέθηκε στο show του οίκου Givenchy, αλλάζοντας ρούχα αλλά διατηρώντας το τρομακτικό μακιγιάζ και φορώντας ένα μαύρο μασελάκι μποξέρ που σε κάθε του χαμόγελο αποκάλυπτε την λέξη Balenciaga.

Δείτε τα looks στην gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.