ΣΤΙΛ SHOPPING

5 tips για τις εκπτώσεις και ένα λάθος που κάνουμε όλες


MMEINTANI

10 Ιουλίου 2018

janni-deler-orange-detail-2.jpg

Η καταναλωτική μανία που μας πιάνει εμάς τις γυναίκες είναι κάτι που και υφίσταται και υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε και με περίοδο εκπτώσεων.

Φυσικά, όσο περνούν τα χρόνια, οι περισσότερες αρχίζουμε να υιοθετούμε μια διαφορετική φιλοσοφία, προσπαθώντας να υιοθετήσουμε τη λογική του smart shopping. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μας πιάνουν και στιγμές… αδυναμίας, είναι στη φύση μας άλλωστε.

Διαβάστε ακόμα: Τα κομμάτια που καλό είναι να φύγουν από τη ντουλάπα σας

Το πιο κοινό λάθος που θεωρώ ότι κάνουμε όλες είναι να αγοράζουμε κομμάτια που κάποια στιγμή ΘΑ φορέσουμε, μόνο και μόνο επειδή τα βρίσκουμε με έκπτωση.

Διαβάσε ακόμα: Τα fashion pieces που δεν μας κάνουν πολύ καλό

[gallery-717279]

Αυτό όχι μόνο μας βγάζει εκτός budget – ανάλογα βέβαια με την τιμή του εκάστοτε ρούχου, αλλά βοηθάει στο να γεμίζει πάλι η ντουλάπα μας με items που δεν έχουν δουλειά στο καθημερινό μας στιλ. 

Καλό είναι λοιπόν να αγοράζουμε τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ που μας κάνουν κλικ εκείνη τη στιγμή και ξέρουμε ότι τα χρειαζόμαστε και όχι όλα όσα απλά μας κινούν το ενδιαφέρον και λέμε ότι κάαααποια στιγμή στο μέλλον θα τα φορέσουμε. Επίσης, όπως κάθε φορά, μπορούμε να θυμόμαστε ορισμένα χρήσιμα tips ώστε να μην καταλήξουμε να χαλάσουμε όλο το budget μας σε πράγματα που δεν θα φορέσαμε και απλά είχαν έκπτωση.

1. Επιλέξτε κομμάτια που ξέρετε ότι θα φορέσετε

Έχω κάνει αμέτρητες φορές το λάθος να πάρω κάτι εντελώς ξένο από το δικό μου στιλ, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να κρέμεται αφόρετο στη ντουλάπα. Σκεφτείτε τα ρούχα που έχετε ήδη στη γκαρνταρόμπα σας και κάντε στο μυαλό σας συνδυασμούς, ώστε να μην καταλήξετε με κάτι που δεν ξέρετε με τι να το φορέσετε.

2. Κάντε μια έρευνα αγοράς

Αν για παράδειγμα ψάχνετε ένα κλασικό τζιν ή μία pencil φούστα, μπορείτε πρώτα να κάνετε μια μικρή έρευνα παρά να αγοράσετε αυτό που θα βρείτε σο πρώτο κατάστημα που θα μπείτε  - εκτός βέβαια αν ψάχνετε κάτι πολύ ειδικό, από συγκεκριμένο brand. Πολλές φορές μάλιστα το online shopping συμφέρει ακόμα περισσότερο, οπότε ρίξτε μια ματιά και στο διαδίκτυο πρώτα. 

3. Ποντάρετε στο διαχρονικό

Πολλά είναι τα trends που βλέπουμε κάθε μέρα να κάνουν την εμφάνισή τους, πόσα όμως από αυτά θα φοριούνται και την επόμενη σεζόν; Αυτά είναι και εκείνα στα οποία αξίζει να επενδύσετε. Ωραία τα φορέματα με flamingos, αλλά του χρόνου δεν θα θέλουμε ούτε να τα βλέπουμε. 

Shopping guide: Τα παπούτσια που θα σας χαρίσουν likes στο Instagram

[gallery-717177]

4. Κινηθείτε γρήγορα

Όσες περιμένουν το τέλος των εκπτώσεων, οι πιθανότητες είναι να μην βρείτε μεγάλη γκάμα επιλογών. Αν βρείτε ένα κομμάτι που θέλατε να αγοράσετε αλλά κάνατε πίσω λόγω της τιμής του, μην κάνετε δεύτερες σκέψεις.

5. Η σωστή εφαρμογή είναι το μυστικό

Ποτέ μην κάνετε το λάθος να αγοράσετε ένα ζευγάρι παπούτσια ένα νούμερο μικρότερο απλά επειδή είναι σε έκπτωση, ή ένα φόρεμα που δεν εφαρμόζει σωστά. Θα δυσκολευτείτε να το φορέσετε αργότερα και σίγουρα θα μετανιώσετε την αγορά σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.