ΣΤΙΛ SHOPPING

How To: Πώς να πετύχεις το απόλυτο Preppy Look την άνοιξη


Μάρθα Κουμπάνη

3 Μαΐου 2022

How To: Πώς να πετύχεις το απόλυτο Preppy Look την άνοιξη
Η Tommy Hilfiger υποστηρίζει τη διαφορετικότητα εδώ και χρόνια, με το εμβληματικό «prep with a twist» στιλ να αποτελεί κομμάτι της ίδιας της μακράς κληρονομιάς της.

Στη μόδα του 2022, μία από τις πιο δυνατές και δημοφιλείς τάσεις, ακούει στο όνομα «preppy».

Το preppy (επίσης γράφεται preppie) ή prep (όλες οι συντομογραφίες της λέξης preparatory) ξεκίνησε ως μια υποκουλτούρα στις Ηνωμένες Πολιτείες που σχετίστηκε με τους αποφοίτους των κολεγίων. Οι παραπάνω όροι χρησιμοποιήθηκαν για να περιγράψουν άτομα με το χαρακτηριστικό στιλ των φοιτητών και τελειόφοιτων, που περιλάμβανε κολεγιακή σχολή, σακάκι και γραβάτα, εκλεπτυσμένο λεξιλόγιο και καλούς τρόπους που αντανακλούσαν τη μόρφωση και την ανώτερη τάξη στην οποία άνηκαν, την ελίτ.

To preppy look στη μόδα εγκαινιάστηκε μαζί την Ivy League μόδα των αμερικανικών πανεπιστημίων γύρω στο 1890. Τα loafers, οι γιακάδες, τα cable kints με V και ρίγες στα σημεία, μαζί με τις φούστες με πιέτες για τις γυναίκες συνέθεταν την κομψή εικόνα της εποχής.

Στο σήμερα, το preppy έχει επιστρέψει, ανανεωμένο, σύγχρονο και πιο cool από ποτέ, έχοντας απότινάξει τον αυστηρό χαρακτήρα του, με τους νέους της Gen Z να το ανακαλύπτουν εκ νέου και να το αποθεώνουν, ως ένα μέσο έκφρασης της διαφορετικότητας.

Η Tommy Hilfiger υποστηρίζει την διαφορετικότητα εδώ και χρόνια, με το εμβληματικό «prep with a twist» στιλ να αποτελεί κομμάτι της ίδια της μακράς κληρονομιάς της και της ταυτότητάς της στη μόδα.

Πώς όμως μπορείτε να το υιοθετήσετε την άνοιξη και το καλοκαίρι, όταν πλέον η εποχή δεν ενδείκνυται για πλεκτά πουλόβερ και μάλλινα blazers;

Αφήστε το σε εμάς. Η ανοιξιάτικη συλλογή Modern Prep του iconic brand περιλαμβάνει μερικά από τα πιο κομψά preppy ενδύματα και αξεσουάρ, που μπορείτε να φορέσετε από σήμερα κιόλας και να πετύχετε το απόλυτο look.

1. Το διαχρονικό shirt dress

Αν υπάρχει ένα φόρεμα μέσα στο οποίο μπορούμε να περάσουμε ολόκληρη τη σεζόν είναι αυτό. Kομψό και ευκολοφόρετο και ταυτόχρονα θηλυκό, το πουκαμισο-φόρεμα είναι must have σε κάθε ντουλάπα. Οι διακριτικές κάθετες ρίγες και το μοντέρνο floral print το κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστό.

Jenny.Gr

2. H updated εκδοχή της κλασικής καμπαρντίνας

Όταν μιλάμε για preppy items, μιλάμε για κλασικά items. Kαι δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι πιο κλασικό (και αγαπημένο) από μια μπεζ καμπαρντίνα. Στην updated εκδοχή της έρχεται σε νέο μήκος και tailored γραμμή, ενώ συνδυάζεται με άλλα μπεζ κομμάτια, όπως μια ζιπ κιλότ για ένα ενημερωμένο και ανοιξιάτικο preppy look.

Jenny.Gr

3. Το colorful σύνολο

Ποιος είπε ότι το ζωηρό χρώμα δεν έχει θέση σε μια preppy εμφάνιση; Η Tommy Hilfiger λέει ότι έχει και με το πάραπάνω. Σοφιστικέ αποχρώσεις έρχονται να σπάσουν την τέλεια αρμονία των neutrals, μέσα από elegant πλεκτά και jackets, που συναντούν παντελόνια με prints στην ίδια απόχρωση!

Jenny.Gr

4. Τα matching sets

Tα matching sets αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο της φετινής μόδας και εμφανίζονται σε μεγάλο μέρος της Modern Prep συλλογής. Για παράδειγμα τα jogger sets επιστρέφουν για την άνοιξη, πιο δροσερά αλλά και preppy σε χρώματα-κλειδιά της σεζόν, όπως το πράσινο. Θα τα φορέσουμε με trench coat και chunky loafers.

Jenny.Gr

5. Το boxer shorts

Η καλοκαιρινή εκδοχή του set, περιλαμβάνει στιλ δανεισμένα από την ανδρική γκαρνταρόμπα, όπως τα boxer shorts, που έρχονται να διασφαλίσουν ότι το καλοκαίρι θα παραμείνουμε δροσερές και στιλάτες.

Jenny.Gr

6. To floral dress

Tα εντυπωσιακά και statement floral dresses της Tommy Hilfiger, έχουν sporty πινελιές. Κάπως έτσι μας μεταφέρουν νοερά στις ακτές της Καλιφόρνια και φέρνουν summer vibes στις εμφανίσεις μας.

Jenny.Gr

7. Denim shorts

Από τις πρώτες κιόλας ηλιόλουστες μέρες denim shorts και «καθώς πρέπει» βερμούδες, εντάσσονται στα casual οutfits μας αποδεικνύοντας ότι το τζιν και το preppy look πάνε μαζί.

Jenny.Gr

8. Linen items

To λινό είναι ο ορισμός του αβιάστα chic και δροσερού καλοκαιρινού look. Δείχνει πάντα sophisticated, ενώ σε pastel τόνους αποπνέει νεανικό αέρα.

Jenny.Gr

9. Total white

Το λευκό πάντα έδειχνε πολυτελές και ακριβό, δηλαδή preppy. Αυτό το καλοκαίρι η Tommy Hilfiger μάς καλεί να το τολμήσουμε, μέσα από polo dresses και oversized button downs και να εντυπωσιάσουμε.

Jenny.Gr

Η νέα συλλογή Tommy Hilfiger είναι διαθέσιμη στο tommy.com, στα ομώνυμα καταστήματα και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.