10 φράσεις της ενδυματολόγου που κρύβεται πίσω από τα κοστούμια της Jackie

Η Madeline Fontaine μας μεταφέρει το στιλιστικό παρασκήνιο της πολυαναμενόμενης ταινίας.

Μαρία Μεϊντάνη
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΝΤΑΝΗ Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017
Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Με ένα βιογραφικό που μπορεί να υπερηφανεύεται ταινίες όπως οι Amélie και Yves Saint Laurent, η Γαλλίδα σχεδιάστρια Madeline Fontaine ήταν η πλέον κατάλληλη για να μας μεταφέρει στην εποχή της iconic Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ.

Από την χαρακτηριστική φιγούρα της Jackie O' μέχρι το εμβληματικό ροζ ταγιέρ του οίκου Chanel, το οποίο βάφτηκε με αίμα την ημέρα της δολοφονίας του συζύγου της, η Madeline Fontaine και η Natalie Portman κατάφεραν να αποτυπώσουν με τον καλύτερο τρόπο το διάσημο fashion icon, με όλους εμάς να ανυπομονούμε για την πρεμιέρα της ταινίας “Jakcie” προκειμένου να θαυμάσουμε το τελικό αποτέλεσμα.

  1. Τι βρήκε πιο συναρπαστικό κατά τη διάρκεια του research της. Το πιο συναρπαστικό κομμάτι ήταν η τεράστια συλλογή με φωτογραφίες της οικογένειας, ακόμα και στις πιο προσωπικές στιγμές. Δεν έδειχναν ποτέ έκπληκτοι ή εκτός τόπου, ήταν ο ορισμός του τέλειου, αυτές οι δυνατές εικόνες που έχουν χαραχτεί στη μνήμη μας».
  2. «Το look που αποδεικνύει ότι η Natalie ήταν ιδανική για τον ρόλο είναι, φυσικά, το ροζ ταγιέρ με το pillbox hat».
  3. Όταν ρωτήθηκε αν θα έντυνε την Melania Trump. «Η κομψότητα δεν αγοράζεται με χρήματα».
  4. Όσο για το τι δηλώνει για την εμπειρία της μετά από αυτή την ταινία; «Πραγματικά, ελπίζω να μην προδώσω τη μνήμη αυτού του Αμερικανικού ειδώλου. Δεν πρόκειται άλλωστε για μια απλή απεικόνιση του στιλ μιας διάσημης κυρίας αλλά και για ένα τραγικό και πολύ σημαντικό κομμάτι της ιστορίας».
  5. «Είναι πολύ λεπτό το να έχεις να κάνεις με προσωπικότητες που έζησαν παλιότερα και συνεχίζουν να ζουν μέσα από τόσες αναμνήσεις». 
  6. Θαύμαζε τη Jackie Kennedy και πριν το συγκεκριμένο project; «Την είχα στο μυαλό μου για την κομψότητα, το στιλ και το χαμόγελό της. Ήταν ένα είδωλο και ως Πρώτη Κυρία αντιπροσώπευε το τέλειο, αλλά δεν μπορώ να πω ότι τη θαύμαζα. Η εντύπωσή μου και τα αισθήματά μου άλλαξαν όταν ανακάλυψα την προσωπικότητα, τις αδυναμίες και τις δυστυχίες της. Έγινε πιο ανθρώπινη (και η Natalie Portman την επανέφερε στη ζωή)».
  7. Όταν τη ρώτησαν πόσα από τα κοστούμια της ταινίας δημιουργήθηκαν από την αρχή. «Φτιάξαμε όλα τα κοστούμια. Έπρεπε να ταιριάζουν με όλα τα πλάνα και ο υλικό που είχαμε. Δεν χρησιμοποιήσαμε τίποτα από τα αυθεντικά – το ροζ Chanel κοστούμι από όταν έγινε η δολοφονία παραμένει φυλαγμένο.  Αυτό που φτιάξαμε για τη Natalie είχε κουμπιά, αλυσίδες και ετικέτα που μας δάνεισε ο οίκος Chanel».
  8. Για το πώς μεταφράζεται σήμερα η μόδα των 60s. «Συνεχίζει να υπάρχει σαν αναφορά σήμερα. Το ύψος του τακουνιού, το μήκος της φούστας».
  9. Ήταν η μόδα ή η γοητεία της Jackie που εξυπηρέτησαν καλύτερα τον πολιτικό ρόλο του JFK; «Δεν μπορώ να πω με σιγουριά». 


Tags: NATALIE PORTMAN| JACKIE ONASSIS
MORE FOR YOU