ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Τα 3 κομμάτια που χρειάζεστε για παραμυθένια summer looks


MMEINTANI

22 Ιουνίου 2018

mg-3466-edit23912.jpg

Κάπως έτσι αισθανόμουν εδώ και κάποιους μήνες παρακολουθώντας το «ταξίδι» της Βασιλικής Γραμμένου παρέα με την Toi&moi, ένα «ταξίδι» που ξεκίνησε από την ανάδειξή της ως το New Fashion Talent στο σχέδιο μόδας και τελικό προορισμό είχε μια κολεξιόν γεμάτη χρώμα, συναίσθημα και όνειρα! Έχοντας μιλήσει μαζί της για το concept, για το πώς αποφάσισε να ταιριάξει τη γυναίκα που συμπληρώνει τα 30 της χρόνια με τα «γενέθλια» της Toi&moi που γίνεται και εκείνη 30 ετών φέτος, ήξερα λίγο πολύ τι έπρεπε να περιμένω.

Όλα όμως έγιναν πολύ πιο μαγικά και πήραν ξεκάθαρη μορφή στο μυαλό μου όταν, στην πιο πρόσφατη συνάντησή μου μαζί της, είδα από κοντά όλα όσα μου είχε περιγράψει ότι σχεδίαζε και έμαθα ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για τα χρώματα, τα υλικά και την έμπνευση που είχαν σαν αποτέλεσμα μία κολεξιόν σαν ζαχαρωτό. H συλλογή ονομάζεται Μy Chrysalis και τρία από τα φορέματα της σειράς βρίσκονται ήδη στα καταστήματα Toi&moi.

Look no1

Τρία από τα looks της κολεξιόν πρόκειται να κυκλοφορήσουν στα καταστήματα της Toi&moi. Μίλησέ μας λίγο για το καθένα.
Τα τρία σχέδια επιλέχθηκαν από όλη την ομάδα της Toi&moi, προκειμένου να βγουν στην παραγωγή. Μιλάμε για τρία φορέματα, ένα μίνι φόρεμα, ένα με μήκος ως τον αστράγαλο (ankle length) και ένα μάξι φόρεμα. Το κοντό (printed) είναι πιο girly, για μια γυναίκα που έχει ωραία πόδια και θέλει να τα αναδείξει. Το ροζ φόρεμα μέχρι τον αστράγαλο σε loose fit, μπορούμε να πούμε ότι είναι το πλέον ευκολοφόρετο.

Look no2

Το μάξι κίτρινο είναι λίγο πιο επίσημο, καθώς έχει το βαθύ V. Αυτό το κροκί χρώμα που έχει είναι το αγαπημένο μου και νομίζω ταιριάζει τόσο στις ξανθιές όσο και στις μελαχρινές. Σαν φόρμες γενικά μεταξύ τους δεν μοιάζουν, ωστόσο μιλάμε για ρούχα που μπορούν να φορεθούν και να συνδυαστούν πολύ εύκολα.

Look no3

"My Chrysalis". Τώρα που αποκαλύψαμε το όνομα της συλλογής σου για την Toi&moi, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε και τι σημαίνει...

Το όνομα της συλλογής προέκυψε μέσα από την ιδέα της μεταμόρφωσης, της εξέλιξης και της άνθησης μιας γυναίκας κατά την πορεία της ζωής της. Έχοντας αυτή τη σκέψη ως βάση, ο όρος ΄Χρυσαλίδα΄, ο οποίος ουσιαστικά δηλώνει τη μεταμόρφωση της κάμπιας σε πεταλούδα, έμοιαζε ιδανικός. Πρόκειται για μία αναφορά τόσο στα 30 χρόνια που κλείνει η γυναίκα για την οποία σχεδίασα τη συλλογή όσο και στην επέτειο της εταιρίας για τα 30 της χρόνια.

Το όνομα «γεννήθηκε» πριν ολοκληρωθεί η συλλογή ή μετά;

Το όνομα δημιουργήθηκε κατά την πορεία, γιατί ναι μεν εγώ είχα το concept στο μυαλό μου, παρ’ολα αυτά συνήθως πρέπει να ολοκληρωθεί κάτι, για να μπεί ένας σωστός τίτλος –και στις εργασίες, αν το καλοσκεφτείς, έτσι γίνεται... πρώτα γράφεις το δοκίμιο και στο τέλος βάζεις τον τίτλο (δεν ξέρω αν θυμάστε αυτό που σας είχαμε πει, αλλά η Βασιλική πριν ασχοληθεί με το fashion design ήταν φιλόλογος). Οπότε ουσιαστικά η ονομασία αποδόθηκε, αφού είχα μια πιο πλήρη εικόνα της συλλογής. Φυσικά όσον αφορά στις μορφές και στα χρώματα, ή στο print που δημιουργήθηκε, είχα και άλλες επιρροές και η ονομασία απλά είναι το επιστέγασμα όλου αυτού του project.

Gallery: Όλα τα looks από τη συλλογή της Toi&moi "MY CHRYSALIS" by Vassiliki Grammenou

[gallery-718569]

Στη συλλογή βλέπουμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι ανάμεσα στα υφάσματα, τα υλικά και τα χρώματα.

Τα υφάσματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν, είναι μουσελίνα, ζορζέτα, μεταξωτή οργάντζα, κάποια τεχνικά υφάσματα, ορισμένα κρεπ καθώς και μερικά στοιχεία και λεπτομέρειες από παγιέτες. Επιπλέον, βασικά συστατικά της συλλογής είναι το plisse και τα βολάν. Η έμνευση για το print ποέκυψε απο έναν πίνακα ιμπρεσσιονισμού του Paul Signac. Από εκεί, λοιπόν, άντλησα τα χρώματα της συλλογής και το στοιχείο με τις ακαθόριστες πινελιές. Επίσης, δημιούργησα χειροποίητα λουλούδια με συνδυασμό υφασμάτων, τα οποία διακόσμησαν κάποια από τα ρούχα.

Κλείνοντας τη συνέντευξη, θα μας πεις ποιο είναι το αγαπημένο σου από αυτά τα 3 φορέματα που βρίσκονται σε όλα τα καταστήματα Toi&moi;

Όλα τα αγαπάω ανεξαιρέτως!! Και όλα θα τα φορούσα με διαφορετικό styling, για να δώσω προσωπικό τόνο. Θεωρώ πως και τα δεκαπέντε κατασκευάστηκαν συλλογικά και με αγάπη και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

*Τα looks που φορά η Βασιλική στη φωτογράφιση είναι από τη συλλογή Toi&moi SS18

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.