ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Μάθε να κάνεις layering με 10 απλά κόλπα


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

28 Δεκεμβρίου 2022

Μάθε να κάνεις layering με 10 απλά κόλπα
Instagram/ lilyjcollins
Το layering δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Μάθε μέσα από 10 απλά κόλπα πως να γίνεις master στο είδος και δε θα ξανακρυώσεις τον χειμώνα.

Βγάλε από το μυαλό σου την Ελληνίδα μάνα που φωνάζει «Ζακέτα να πάρεις!» και αφέσου επιτέλους στον θαυμαστό κόσμο του layering. Σου υπόσχομαι ότι το να βάζεις το ένα ρούχο πάνω από το άλλο, ποτέ δεν ήταν πιο σικ και minimal.

Οι πρώτες διδάξασες του layering ήταν οι αδερφές Olsen στα μέσα των 00’s, όπου κρυβόντουσαν από τους παπαράτσι κάτω από oversized παλτό και γούνες με μποέμικο αέρα. Πλέον δέκα χρόνια -και- μετά το layering είναι ακόμα εδώ και μας βοηθάει να ανταπεξέλθουμε με γούστο στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Για να πάρεις Άριστα στο layering σου έχω φτιάξει μια λίστα με μικρά τρικς, που μπορείς να αντιγράψεις, ώστε να φοράς περισσότερο τα λεπτά ρούχα που αγαπάς και να καταλάβεις σε τι θα ήταν καλό να επενδύσεις. Αυτά που θα σου φανούν πιο χρήσιμα από όλα κατά τη δική μου γνώμη, είναι ένα μαύρο ζιβάγκο, ένα cozy καμηλό πουλόβερ και knee-high μπότες.

Δες την παρακάτω λίστα με τις διαφορετικές τακτικές layering και δες ότι δε χρειάζεται να ντύνεσαι σαν χιονάνθρωπος τον χειμώνα για να μην κρυώνεις!

1. Το preppy ρίξιμο στους ώμους


Να ρίξεις ένα πουλόβερ στους ώμους σου είναι μια παλιά preppy τεχνική styling που θα την δεις σε όλα τα γήπεδα του γκολφ και σε πάρα πολλές σικάτες γυναίκες.

2. Βάλε δέρμα


Πρόσθεσε κάτι δερμάτινο στο outfit ώστε να αυξήσεις τη θερμότητα. Μπορεί να είναι πουκάμισο, παλτό, γάντια ή blazer.

3. Δοκίμασε ένα balaclava


Το καλύτερο αξεσουάρ ώστε να κρατήσεις τα αυτιά, το κεφάλι και τον λαιμό σου ζεστά.

4. Πολλά πλεκτά


Ένας από τους καλύτερους τρόπους να κάνεις layering, είναι να βάλεις το ένα πλεκτό πάνω από το άλλο. Φούστα/μπλούζα, παντελόνι/μπλούζα, παλτό/φουλάρι και όλα αυτά μαζί!

5. Βάλε το παντελόνι, μέσα από την μπότα


Μπορείς να προσθέσεις ένα ακόμα επίπεδο για να αυξήσεις τη θερμοκρασία, απλά βάζοντας το παντελόνι σου μέσα από την μπότα σου. Αν κρυώνεις ακόμα, μπορείς να φορέσεις και καλσόν από μέσα.

6. Το μαύρο ζιβάγκο σε σώζει


Το μαύρο ζιβάγκο είναι ένα layering μοτίβο ευρέως διαδεδομένο και μπορείς να το φορέσεις μέσα από ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Από σατέν φορέματα μέχρι oversized πουκάμισα, το μαύρο ζιβάγκο σε βγάζει ασπροπρόσωπη!

7. Το γιλεκάκι που φορείς


Ένας στιλάτος τρόπος να ζεσταθείς και να κάνεις σικάτο layering είναι με την προσθήκη ενός πλεκτού γιλέκου.

8. Βάλε σακάκι κάτω από το παλτό σου

Όταν η Alexa Chung σου δείχνει το layering το σωστό, δεν φέρνεις αντίρρηση.

9. Ζακέτα μέσα από το μάλλινο blazer


Κάνοντας το cozy ζακετάκι σου σάντουιτς ανάμεσα στο μάλλινο blazer σου και το αγαπημένο σου μπλουζάκι, κρατιέσαι και ζεστή και στυλάτη.

10. Το κασκόλ-κουβέρτα


Οκ, δεν μπορείς να φύγεις από το σπίτι φορώντας μια κουβέρτα τυλιγμένη στους ώμους σου, αλλά το αμέσως επόμενο και πιο ζεστό πράγμα που της μοιάζει, είναι αυτά τα τεράστια κασκόλ που σε τυλίγουν ολόκληρη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.