ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Gabrielle «Coco» Chanel: Οι 6 θρυλικές δημιουργίες της που φοράμε ακόμα


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

12 Ιουνίου 2023

Gabrielle «Coco» Chanel: Οι 6 θρυλικές δημιουργίες της που φοράμε ακόμα
Instagram/louloudesaison
Ο αντίκτυπος της θρυλικής σχεδιάστριας φτάνει μέχρι και σήμερα

«Το πιο δύσκολο πράγμα στη δουλειά μου είναι να βοηθήσω τις γυναίκες να κινούνται με άνεση» είχε πει η αείμνηστη σχεδιάστρια μόδας και πρωτοπόρος Gabrielle «Coco» Chanel.

Τα σχέδιά της, η αντίληψή της γύρω από το γυναικείο σώμα και τη γυναίκα θεωρούνταν επαναστατικά για τις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά ήταν ακριβώς αυτά που την εδραίωσαν στον χώρο και στις καρδιές των γυναικών. Αυτή η αδύνατη, μελαχρινή γυναίκα με τις πέρλες και το τσιγάρο ήξερε ακριβώς τι χρειάζονταν οι γυναίκες της εποχής της και από ότι φαίνεται όχι μόνο εκείνης της εποχής.

Μερικές από τις δημιουργίες της έχουν μείνει σταθερές μετά από σχεδόν έναν αιώνα, με αρκετούς να στηρίζονται πάνω τους και να δημιουργούν δικές τους συλλογές. Υπάρχουν 6 δημιουργίες της Coco, που θα μπορούσαμε να πούμε πως ναι, έχουν κερδίσει στο τεστ του χρόνου και έχουν κατακτήσει τη θέση τους στις ντουλάπες των γυναικών. Δες την παρακάτω λίστα και μάθε και εσύ ποιες είναι!

1. Το κλασικό LBD (little black dress)

2. Οι δίχρωμες γόβες, μπαλαρίνες, slingback

3. Η καπιτονές τσάντα «2.55»

4. Το μπουκλέ κοστούμι με τη φούστα και το κοντο σακάκι

5. Η breton μακρυμάνικη ή κοντομάνικη μπλούζα

6. Οι πέρλες στον λαιμό

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.