Οι πιο chic τρόποι για να φορέσουμε το power suit το 2017

Το σύμβολο της δυναμικής γυναίκας των 80s και πώς το μεταφράζουμε σήμερα.

Μαρία Μεϊντάνη
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΝΤΑΝΗ Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017
Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Η έννοια του power dressing στην εποχή μας είναι ένα concept που επιστρέφει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο κομμάτι της μόδας, συνήθως όμως περιορίζεται στα σύνολα για τη δουλειά ή χρησιμοποιείται απλά ως αναφορά στο ντύσιμο που καθιέρωσε τη δυναμική γυναίκα των 80s.

Η αλήθεια είναι πως η ιστορία του power suit ξεκινά αρκετά πιο νωρίς, με εμβληματικές fashion «εφευρεύσεις» που τάραξαν τα νερά του κλασικού γυναικείου προτύπου και έδωσαν μια πιο δυναμική νότα στην εμφάνισή μας. Κομμάτια-σταθμοί όπως το power suit (σακάκι με midi φούστα) που πρότεινε η Coco Chanel τη δεκαετία του ’20 μέχρι το iconic πλέον ροζ ταγιέρ που φορούσε η Jackie την ημέρα που δολοφόνησαν τον σύζυγό της, η έννοια του γυναικείου power dressing έχει περάσει από πολλά και διάφορα στάδια μέχρι να φτάσει να αποτελεί σύμβολο της εργαζόμενης γυναίκας που διεκδικεί ίσα δικαιώματα με τους άντρες.

Το 1966 είναι ακόμη μία χρονιά-σταθμός για την εξέλιξή του, όταν ο Yves Saint Laurent προτείνει τη δική του εκδοχή του γυναικείου tuxedo, την οποία ονομάζει Le Smoking και, όπως θα δηλώσει ο ίδιος σχεδόν 20 χρόνια μετά, ήταν μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας του.

Ακολουθούν πολλές γυναίκες με κύρος, με την καθεμία να μεταφράζει με τον δικό της προσωπικό τρόπο το power suit. Από τη Madonna στο video clip του «Vogue» όπου τη βλέπουμε με μαύρο κοστούμι φορεμένο πάνω από εσώρουχα μέχρι τη Margaret Thatcher η οποία θεωρούσε τα κοστούμια τον μοναδικό τρόπο να εδραιωθεί μέσα σε μία ανδροκρατούμενη πραγματικότητα.  

Φτάνοντας στο σήμερα, το power suit δεν μοιάζει πλέον κάτι μακρινό, αντίθετα το βλέπουμε να επιστρέφει διαρκώς μέσα από τις προτάσεις των πιο εμβληματικών designers.

7 photos

Υπάρχουν λοιπόν τρόποι να το εντάσσουμε στις εμφανίσεις μας και μάλιστα χωρίς να πρόκειται απαραίτητα για το περιβάλλον της δουλειάς μας. Από το να φορέσουμε ένα lingerie top μέσα από το σακάκι μας μέχρι να διανθίσουμε το όλο look με ένα ζευγάρι θηλυκά ψηλοτάκουνα ή μία κομψή τσάντα, στις μέρες μας το power suit πλέον είναι μια φρέσκια και πάνω από όλα εύκολη επιλογή που θα δώσει αυτό το διαφορετικό που όλες θέλουμε στα looks μας.Tags: OFFICE LOOK| ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ| ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΙΛ
MORE FOR YOU