Πώς να γυαλίσετε εύκολα τα ασημικά σας

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να γίνουν σαν καινούρια.

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Αν τα ασημικά σκεύη της κουζίνας σας με το πέρασμα των χρόνων έχουν χάσει τη γυαλάδα τους δεν είναι ανάγκη να μείνουν καταχωνιασμένα για πάντα σε ένα ντουλάπι. Υπάρχει ένας πολύ απλός και εύκολος τρόπος να καθαρίσουν και να γίνουν όπως πρώτα. Θα χρειαστείτε:

  1. 1 μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό
  2. αλουμινόχαρτο για τον πάτο της
  3. μαγειρική σόδα
  4. αλάτι
  5. μπολ με ζεστό νερό και σαπούνι

Πριν βράσετε το νερό τοποθετήστε στο πάτο της κατσαρόλας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Μόλις βράσει, ρίξτε μία γενναιόδωρη ποσότητα σόδας και λίγο αλάτι. Βυθίστε μέσα τα ασημικά και περιμένετε λίγα λεπτά. Μόλις τα βγάλετε περάστε τα για λίγα δευτερόλεπτα από το ζεστό νερό με το σαπούνι και στη συνέχεια τρίψτε τα καλά με ένα κομμάτι από παλιό σας βαμβακερό ρούχο. Έτσι θα χαθεί για πάντα η κιτρινίλα και η θαμπάδα.



Tags: ΝΕΡΟ| ΑΛΑΤΙ| ΑΣΗΜΙΚΑ| ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ| ΣΟΔΑ| TIP




MORE FOR YOU