Πώς θα επαναφέρουμε τον κήπο μας μέσα σε μία ώρα

Επιστρέψαμε από τις διακοπές και έφτασε η ώρα για περιποίηση.

Αναστασία Τσαγκάρη
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΓΚΑΡΗ Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017
Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017

Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου, αλλά φέτος δεν είχαμε μόνο πολύ κρύο αλλά και πολλή ζέστη. Επιστρέφοντας από τις διακοπές τα περισσότερα φυτά μου ήταν ταλαιπωρημένα όχι μόνο από τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες αλλά και από την απουσία μου. Όσο βολικό και αν είναι το καλοκαίρι το αυτόματο πότισμα, ο φίλος ή ο συγγενής που του εμπιστευόμαστε τη φροντίδα των φυτών μας, τίποτα δεν μπορεί να μας υποκαταστήσει.

Το να συνεφέρω τον παράδεισό μου δεν μου πήρε παραπάνω από μια ώρα. Ό,τι φυτό ήταν μισοπεθαμένο και μισοξεραμένο πήρε δρόμο. Σε ένα μήνα τα φυτώρια θα είναι γεμάτα από φθινοπωρινές προτάσεις για να ξαναδώσουμε χρώμα στο χώρο μας.

 

Σε όσα φυτά κιτρίνισαν τα φύλλα τους από το υπερβολικό πότισμα - λόγω του αυτόματου - το περιόρισα άμεσα. Ακολούθησε ένα ελαφρύ κλάδεμα που αυτή την εποχή είναι ιδανικό. Τα φυτά μας θα ξεφορτωθούν το όποιο άχρηστο φορτίο για να δώσουν την ενέργειά τους στη νέα βλάστηση.  

Έβαλα φρέσκο χώμα στην επιφάνεια κάθε γλάστρας. Ό,τι καλύτερο αυτή την εποχή καθώς από τα πολλά ποτίσματα το χώμα έχει μειωθεί αλλά και έχει χάσει πολλά θρεπτικά συστατικά. 

Η επιχείρηση επαναφοράς του κήπου τελείωσε με μια μαζική θεραπεία ενυδάτωσης όλων των φυτών, δηλαδή ένα καλό βαθύ πότισμα. Αν τώρα η συλλογή σας διαθέτει είτε ορχιδέες είτε φυτά εσωτερικού χώρου ένα spa με λεμόνι ή ξύδι και νερό (διαβάστε περισσότερα εδώ) θα τα κάνει πιο καινούρια από καινούρια καθώς θα το λεμόνι/ξύδι αφαιρεί όλα υπολείμματα από τα άλατα του νερού και τη σκόνη. Όσο για το final touch, διακοσμητικά κεριά σιτρονέλας παντού γιατί τα κουνούπια είναι ακόμη εδώ!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας  μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας All About Orchids and Housplants www.allaboutorchids.gr  ή τη σελίδα All About Orchids στο Facebook .

Από την Αναστασία Τσαγκάρη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΚΗΠΟΣ| ΦΥΤΑ| ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ| ΠΟΤΙΣΜΑ| ΦΥΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ| ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΚΗΠΟΥ| ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΗΠΟΥ| ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΓΚΑΡΗ
MORE FOR YOU