Αρωματικές ορχιδέες που μυρίζουν πιο ωραία κι από τριαντάφυλλα

Το πιο κατάλληλο φυτό για αυτή την εποχή.

Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017 Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017

Είναι πραγματικά ελάχιστα τα ανθοφόρα φυτά που μπορούν να συναγωνιστούν τις περισσότερες ορχιδέες σε διάρκεια ανθοφορίας.

Στο άρωμα όμως; Αλήθεια ποιος μπορεί να αντισταθεί στο άρωμα μιας τριανταφυλλιάς ή μιας γαρδένιας; Μάλλον κανείς. Πόσοι όμως από εμάς έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε αυτά τα φυτά και να χαρούμε τα άνθη τους σε βάθος χρόνου; Την απάντηση την αφήνω σε εσάς. Σε ότι αφορά τώρα τις ορχιδέες ελάχιστοι γνωρίζουν ότι πρόκειται στην πλειοψηφία τους για αρωματικά φυτά.

Οι ποικιλίες τους συναγωνίζονται τα γυναικεία αρώματα. Αρώματα ξινά, γλυκά, πιπεράτα, ιδιαίτερα όπως αυτό της σοκολάτας και φυσικά το γνωστό σε όλους μας άρωμα βανίλιας - που προέρχεται από τη συγκεκριμένη ορχιδέα.

Μπορεί η εγχώρια αγορά να κατακλύζεται από την ορχιδέα Phalaenopsis, για εμπορικούς κυρίως λόγους, όμως σίγουρα θα βρείτε κάποιες από τις πιο γνωστές αρωματικές ορχιδέες αρκεί να ξέρετε να τις αναζητήσετε. Μπορεί να τις έχετε συναντήσει και αγνοήσει καθώς στην πλειοψηφία του το αγοραστικό κοινό νομίζει ότι ορχιδέα είναι μόνο η Phalaenopsis. 

Διαβάστε τη συνέχεια αυτού του άρθρου στο www.allaboutorchids.gr την πρώτη ελληνική ιστοσελίδα όπου θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για την φροντίδα κάθε ορχιδέας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ| ΦΥΤΑ| ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ| ΟΡΧΙΔΕΕΣ| ΦΥΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ| ΟΡΧΙΔΕΑ
MORE FOR YOU