Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τα κυκλάμινα

Πόσο πότισμα χρειάζονται και πώς να τα "αναστήσετε".

Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

Δεν νοείται φθινόπωρο και χειμώνας χωρίς ούτε ένα κυκλάμινο στο χώρο μας. Αυτό που μου αρέσει σε αυτά είναι η παρατεταμένη και συνεχόμενη ανθοφορία τους από το φθινόπωρο μέχρι και της αρχές της άνοιξης. Βασική τους δυσκολία... το πότισμα. Το κυκλάμινο δεν θέλει ούτε να είναι υπερβολικά υγρό, γιατί θα σαπίσει ο βολβός, αλλά ούτε και να στεγνώνει, γιατί μεταμορφώνεται σε μαραμένο πύργο μέσα σε λίγα λεπτά. Καλή αποστράγγιση και πότισμα με μέτρο. Αν παρόλα αυτά ένα πρωί βρείτε τα κυκλάμινά σας μαραμένα βαπτίστε τα σε ένα κουβά με νερό για αρκετή ώρα και να είστε σίγουρες ότι μετά από λίγες ώρες θα αναστηθούν. 

9 photos

Αν δείτε τα φύλλα τους να κιτρινίζουν μην βιαστείτε να τα ποτίσετε. Τα κυκλάμινα θέλουν να αερίζονται καλά και να μην είναι στριμωγμένα μεταξύ τους. Στη λογική αυτή να προτιμάτε να αγοράζετε μεγάλα φυτά και όχι μικρά μικρά γλαστράκια. Ο συνωστισμός δεν τους αρέσει καθόλου. Θέλουν να είναι μόνα τους και να έχουν χώρο όπως ακριβώς και στη φύση.

Για πλούσια ανθοφορία κάνατε τακτική εφαρμογή λιπασμάτων για ανθοφόρα φυτά με βάση τις οδηγίες, που αναγράφονται στο λίπασμα που χρησιμοποιείτε. Τέλος, αντισταθείτε τον πειρασμό να διατηρήσετε σε εσωτερικό χώρο καθώς δεν τους αρέσει ούτε η ζέστη ούτε η ξηρασία. 

Από την Αναστασία Τσαγκάρη

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Housplants ή τη σελίδα του στο facebook.

Tags: ΦΥΤΑ| ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ| ΠΟΤΙΣΜΑ| ALL ABOUT ORCHIDS| ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΓΚΑΡΗ| ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ| ΚΥΚΛΑΜΙΝΑ
MORE FOR YOU