Οι ορχιδέες του κρύου. Οι βασίλισσες του χειμώνα

Κάποιες ορχιδέες αντέχουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες

Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018


Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και όπως μας ενημερώνουν οι μετεωρολόγοι  το κρύο θα είναι τσουχτερό τις επόμενες ημέρες.  

 

Από την Αναστασία Τσαγκάρη

Μπορεί στο μυαλό μας να έχουμε τις ορχιδέες ως τροπικά φυτά, όμως κάποιες από αυτές αντέχουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Στην εγχώρια αγορά υπάρχουν γένη και είδη που, εν προκειμένω, το απαιτούν για να μας χαρίσουν άνθη. 

Δενδρόβιο το Κομψό/Dendrobium Nobile και Κυμβίδιο/Cymbidium είναι δύο από τις πιο ανθεκτικές στο κρύο ορχιδέες. Η πρώτη μάλιστα έχει αποδειχτεί ότι αντέχει σε κάτω του μηδενός θερμοκρασίες, αλλά μην το δοκιμάσετε κιόλας.


Διαβάστε τη συνέχεια αυτού του άρθρου στο All About Orchids and House Plants, τη μεγαλύτερη ιστοσελίδα για τη φροντίδα της ορχιδέας και των φυτών μας. 

 
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΟΡΧΙΔΕΕΣ| ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΓΚΑΡΗ| ΚΥΜΒΙΔΙΟ CYMBIDIUM| ΔΕΝΔΡΟΒΙΟ ΤΟ ΚΟΜΨΟ| DENDROBIUM NOBILE
MORE FOR YOU