Τι μαρτυρούν τα λουλούδια για τον σύντροφό μας

Πόσα μπορούμε να καταλάβουμε για το χαρακτήρα του από ένα τέτοιο δώρο;

Αναστασία Τσαγκάρη
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΓΚΑΡΗ Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018
Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018

Η εποχή του ιπποτικού έρωτα είναι πλέον παρελθόν. Όμως η μέρα των ερωτευμένων είναι το αναλλοίωτο αποτύπωμά του στο χρόνο. Μπορεί αρκετές από εμάς να διαφωνούμε με τον καταναλωτικό οργασμό λουλουδιών, γλυκών και λούτρινων, αλλά σπάνια θα αρνηθούμε μια αγκαλιά λουλούδια από τον σύντροφό μας. Όπως κάθε δώρο, έτσι και τα λουλούδια μαρτυρούν πολλά για τον χαρακτήρα του αποστολέα τους. 

Πάμε λοιπόν να δούμε τι μας αποκαλύπτει:

 

Κόκκινα τριαντάφυλλα

Ένα μπουκέτο από κόκκινα τριαντάφυλλα. Παραδοσιακά τα κόκκινα τριαντάφυλλα συμβολίζουν τον έρωτα και το πάθος. Σίγουρα υποδεικνύουν έναν σύντροφο παθιασμένο και κουβαρντά. Όμως να είστε πάντα επιφυλακτικές γιατί πολλές φορές πίσω από την υπερβολή κρύβεται και η απάτη. Αν τώρα εμφανιστεί ο καλός σας με ένα και μοναδικό λουλούδι, θα έχετε κάθε δίκιο να του κρατήσετε μούτρα, αν αυτό δεν συνοδεύεται από ένα ρομαντικό δείπνο ή ένα ιδιαίτερο δώρο. Η εποχή που οι άνδρες έκοβαν ένα τριαντάφυλλο από τον κήπο για να το προσφέρουν έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. 

 

Διάφορα λουλούδια

Ένα εντυπωσιακό μπουκέτο από διάφορα λουλούδια. Εδώ ο σύντροφός σας μάλλον θέλει να σας εντυπωσιάσει χωρίς όμως να βάλει προσωπικά στοιχεία στην επιλογή του. Αυτές τις ημέρες, οι έτοιμες εντυπωσιακές ανθοδέσμες για κάθε budget είναι η εύκολη λύση για όποιον θέλει να ξεμπερδέψει αλλά και να κάνει εντύπωση. 

 

Ζέρμπερες

Το αγαπημένο σας λουλούδι. Μια προσφορά που πρέπει να εκτιμηθεί, καθώς υποδηλώνει ότι ο σύντροφός σας γνωρίζει τις προτιμήσεις σας και θέλει να σας δώσει ιδιαίτερη χαρά. 

 

Γαρύφαλλα

Μια ανθοδέσμη από γαρύφαλλα. Σας υπενθυμίζω ότι τα γαρύφαλλα είναι από τα πιο φτηνά λουλούδια αλλά διατηρούνται αρκετά στο βάζο συγκριτικά με άλλα. Ο σύντροφός σας μπορεί να είναι απλά πρακτικός τύπος ή λίγο τσιγκούνης και προσπαθεί να το κρύψει επιμελώς.

 

Τουλίπες

Μια αγκαλιά τουλίπες. Αν ο καλός σας εμφανιστεί με ένα μπουκέτο από τουλίπες, θα πρέπει να το εκτιμήσετε ιδιαιτέρως. Οι τουλίπες υποδηλώνουν άτομο με ιδιαίτερη και ευαίσθητη προσωπικότητα, υψηλή αισθητική αλλά και αγάπη προς εσάς. 

 

Γαρδένια

Μία γαρδένια. Η αγαπημένη των γυναικών, προσφέρεται κυρίως από συντρόφους ώριμης ηλικίας, καθώς ιστορικά αντικατέστησε τα γιασεμιά. Σε κάθε περίπτωση, δηλώνει σεβασμό προς εσάς, σταθερή και μακροχρόνια σχέση. 

Ορχιδέες

Μια ορχιδέα. Οι συμβολισμοί της είναι πάρα πολλοί και ποικίλοι. Επειδή είναι φυτό με παρατεταμένη ανθοφορία, τείνει να συμβολίζει τη σταθερότητα της σχέσης στο χρόνο, την αγνή αγάπη και τη συντροφικότητα. Ταυτόχρονα, λόγω της εξωτικής προέλευσης της, δεν παύει να είναι ένα ερωτικό λουλούδι. Συνήθως την προσφέρουν άντρες που τρέφουν βαθιά εκτίμηση προς τις συντρόφους τους και προσδοκούν ή γιορτάζουν μια βαθιά και μακροχρόνια σχέση. 

 

Βέβαια, σε όλη αυτή την ιστορία υπάρχει και το τίποτα, ούτε ένα πράσινο φύλλο. Για αυτό,  ό,τι και να σας προσφέρουν είναι ευπρόσδεκτο και σε κάθε περίπτωση δείχνει ότι ο σύντροφός σας θέλει να σας προσεγγίσει με τις όποιες ιδιαιτερότητές του. 

 

14 photos

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ| ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ| ΓΑΡΔΕΝΙΑ| ΔΩΡΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ| ΟΡΧΙΔΕΕΣ| ΤΟΥΛΙΠΕΣ
MORE FOR YOU